Celebrity

8. října 2024 11:00

Vanesa Havlíková

Jako by mu z oka vypadl! Utajovaný syn Vladimíra Menšíka převzal cenu za svého otce

Slavnostní předávání cen Artes si nenechalo ujít mnoho známých tváří. Překvapením večera byl bezpochyby druhorozený syn jednoho z našich nejlepších komiků a herců Vladimíra Menšíka (†58). Jan převzal ocenění, které bylo uděleno in memoriam právě jeho otci, cenu mu předával režisér Jiří Adamec (76).

Jan Menšík se na veřejnosti příliš často neobjevuje, ale tentokrát udělal výjimku, zavítal do Studia Ypsilon a převzal cenu za svého milovaného otce. Na pódiu mu ocenění předal režisér Jiří Adamec, který byl zároveň poslední, kdo v roce 1988 slyšel Menšíkův hlas.

Čtěte také: Vladimír Menšík svou chalupu koupil za 3500 korun. Udělal z ní luxusní letní sídlo

Dojemné vzpomínky

Syn legendárního herce při přebírání ceny na svého tatínka, s kterým podobu rozhodně nezapře, dojemně zavzpomínal. „Humor, který táta dělal, tady chybí. Kdyby vyřadili z vysílání všechno to, kde táta hrál a účinkoval, tak by Česká – ale co Česká, žádná naše televize – neměla často co vysílat,“ uvedl, jak informoval deník Blesk.

Přestože Jan v šlépějích svého otce napřímo nekráčí, ve filmové branži zůstal. Pracuje jako asistent režie. Se svým otcem se dokonce na place měl možnost setkat, a to při natáčení filmů Mladé víno či u snímku Když rozvod, tak rozvod.

Vladimír Menšík navždy odešel 29. května 1988. Přestože krvácel z vředu a nemohl dýchat, vydal se na natáčení do Brna. Pokud by poslechl lékaře, kteří mu cestu nedoporučovali, jeho odchod na věčnost mohl přijít možná později. Nezapomenutelný herec zazářil ve filmech jako Což takhle dát si špenát, Všichni dobří rodáci, Mladé víno, Princ a Večernice či v seriálech Chalupáři nebo Arabela.

Do hereckého nebe před časem odešel další legendární herec Karel Heřmánek:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 10. 2024

Ať se podíváte do mnoho map a mnohokrát zastavíte a zeptáte se na cestu, stále si nebudete jisti, kudy jet. Všechny cesty mají něco do sebe a vy nechcete cestou do cíle minout žádnou památku. Nezapomeňte, že to není vaše poslední cesta. Příště můžete vždy vyzkoušet jinou trasu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.