Celebrity

9. října 2023 09:30

David Laštovka

Mrazivý osud Vladimíra Menšíka. S exmanželkou umírali společně, děti se potatily

Syn legendárního herce Petr Menšík v SJK

Od smrti nezapomenutelného herce Vladimíra Menšíka (†58) uplynulo už více než 35 let. Za život se stačil dvakrát oženit a v každém manželství měl dvě děti. Jaký byl otec a choť a který z potomků pokračuje v jeho šlépějích?

Se svojí první manželkou Věrou se Vladimír Menšík znal už od dětství, kdy spolu chodívali do skautu. Brali se velmi mladí a z jejich lásky přišly na svět dvě děti: dcera Vladimíra a syn Petr. Všechno bylo zalité sluncem až do chvíle, kdy se Vladimír proslavil a kvůli práci často nebýval doma.

Věře také vadilo jeho časté popíjení s kamarády. Občas se stávalo, že šel před nedělním obědem se džbánkem pro pivo a zpátky se vrátil až za dva dny. Když jí došla trpělivost a podala žádost o rozvod, Menšík tomu nevěnoval pozornost.

Čtěte také: Herec Jan Pivec byl pohřben v den svých narozenin. Matka mu rozbila manželství

Myslel si, že ho chce jen postrašit a byl přesvědčen o tom, že si to u ní – tak jako vždycky předtím – zase vyžehlí. Přinese pugét růží, chvíli bude hodný a zase bude všechno v pořádku. Nebylo. K nařízenému rozvodovému stání se sice nedostavil, manželství tím ale nezachránil. I za jeho neúčasti bylo oficiálně rozvedeno. Až do smrti ovšem s bývalou ženou zůstali přátelé a herec se o rodinu nadále vzorně staral. Na děti dokonce posílal více peněz, než mu určil soud.

I po rozvodu Menšík udržoval rodinné vztahy

Zatímco Věra už se podruhé nikdy nevdala, Menšík se zamiloval do Olgy Strnadové, kterou si ve 34 letech vzal za ženu. V manželství se jim narodil syn Jan a dcera Martina. S Olgou už herec zůstal až do své smrti, nicméně s první ženou se i nadále vídal.

Mohlo by vás zajímat: Zákulisí nejslavnějších televizních Silvestrů s Menšíkem. Proč byly pro herce za trest?

„S maminkou se rozvedli, když jsme byli se ségrou malí. Myslím ale, že je to oba později mrzelo, měli k sobě furt blízko. Zůstali kamarádi. Maminka pak už byla sama celý život, znovu se nevdala. Když tatínek dovezl sestru a bratra ze svého druhého manželství, všichni společně jsme třeba jeli na čtrnáct dní na Vranov nebo do Řícmanic k babičce na chatu. Proto dnes máme sourozenecký vztah, jako bychom byli z jednoho vrhu,“ prohlásil v rozhovoru pro MF DNES Menšíkův prvorozený syn Petr.

Umírali ve stejné nemocnici, sto metrů od sebe

Otce s jeho matkou znovu spojil osud na sklonku jejich životů. „Nakonec maminka s tatínkem leželi ve stejné době v brněnské nemocnici u svaté Anny, jen asi sto metrů od sebe. Když tatínek v roce 1988 zemřel, musel jsem to mamince říct. Byla už hodně nemocná. Během týdne jsem tehdy musel pohřbít oba rodiče. Babička Menšíková pak říkala: ‚Začínali spolu ve skautu a spolu nakonec odešli.‘ Oběma bylo teprve osmapadesát let,“ uvedl Petr Menšík, který chtěl původně pokračovat ve šlépějích svého slavného otce, na herectví ho ovšem nevzali ani na druhý pokus.

Přečtěte si také: Herec Lubomír Kostelka se pral s Menšíkem. Doma měl mladou gynekoložku

Vystudoval strojní průmyslovku a začal pracovat v brněnském divadle Reduta jako kulisák. Kvůli nízkému platu po dvou letech z divadla odešel a nastoupil na pozici nákupčího. Po revoluci začal podnikat, když si v Brně otevřel kavárnu, kterou pojmenoval po svém tatínkovi, nakonec ale zkrachoval. Jeho sestra Vladimíra vystudovala ekonomku a pracuje jako účetní. Více se potatily Menšíkovy děti z druhého manželství. Dcera Martina je známou herečkou a dabérkou, syn Jan pracuje u filmu jako producent.

Sdílejte článek
Štítky smrt rodina manželství Brno dcera herec bavič děti Vladimír Menšík Petr Menšík Martina Menšíková Jan Menšík

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.