Celebrity

6. ledna 2024 10:57

Josef Šťastna

Vágner obhajuje novoroční zamyšlení o znásilňování žen. S prohlášením mu radila maminka

Rybář Jakub Vágner (42) dosud na sebe upozorňoval tím, že lovil ryby po celém světě a randil se zajímavými ženami. V novoročním zamyšlení ale zabrousil na téma, které trápí celou Evropu. Tím tématem je migrace a integrace menšin. Jakub Vágner dodal, že se zamyšlením mu radila jeho maminka.

Rybář Jakub Vágner je nyní zřejmě na vrcholu mediální pozornosti a nemohou za to jeho lovecké úspěchy. Vágner se zamyslel nad osudem Evropy a jeho příspěvek sdílely tisíce lidí.

„Má nám být jedno, že se dnes na území Evropy běžně znásilňují mladé ženy a je ubližováno dětem na ulicích?“ položil pobouřený rybář řečnickou otázku a dodal, že si nepřeje, aby se násilí stalo běžným koloritem našich životů. Zeptal se také, proč je ten, kdo se proti násilí ozve, označován za rasistu a xenofoba.

Pro mnoho lidí bylo nečekané, že se nad osudem Evropy zamyslel sportovní rybář. Syn Karla Vágnera některé jedince svým názorem pobouřil, někteří novináři například došli názoru, že Vágner svými slovy zaútočil na práva menšin. Rybář se proto rozhodl, že znovu zareaguje a na svém facebookovém profilu zveřejnil, kolik lidí jeho myšlenky sdílelo.

Poděkování za obrovskou podporu Dopsal jsem své novoroční zamyšlení a dal ho přečíst své mamince, která seděla u stolu...

Posted by Jakub Vágner on Friday, January 5, 2024

Vágner možná ani nečekal, že za jeho slova se postaví tisíce lidí. Taková podpora ho až dojala. Vágner přiznal, že se radil se svou maminkou, zda je vhodné, aby své myšlenkové postoje veřejně prezentoval.

„Dopsal jsem své novoroční zamyšlení a dal ho přečíst své mamince, která seděla u stolu opodál. Zajímal mě její názor. Radila mi celý život a vždy mi byla oporou. Dočetla a pouze se zeptala, zda se nebojím. Začala mi popisovat dobu, kdy se osobní názory a pravda netolerovaly a byly tvrdě trestány,“ uvedl Vágner s tím, že chce poděkovat lidem, kteří za ním stojí a ohradit se proti médiím, která jeho slova překrucují.

„Psal jsem o lidech, kteří do Evropy utíkají před příkořím v jejich vlastních zemích a člověk by tak zcela logicky očekával, že budou s pokorou vděčni za přijetí a pomoc. Pevně doufám, že většina těchto lidí opouštějících své domovy to takto vnímá. Stejně tak jako mnozí Češi a Slováci, kteří historicky emigrovali kupříkladu do Spojených států. Tedy emigranti, kteří následně neměli vůbec snadný život. A kromě toho, že se museli velmi ohánět, aby se uživili, tak museli respektovat zákony a kulturu hostitelské země. Stejně tak mohli vždy lidé emigrovat i do Evropy. Proč by také ne, pokud budou pracovat a dodržovat zákony té dané země, jsou vítáni. Je to vlastně dost jednoduché. Na návštěvě se také nechováme tak, jako kdyby nám dům hostitelů patřil,“ uvedl Vágner a pak oslovil ty, kteří do Evropy přichází.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Džihád nesouvisí s islámem. Začněme si na to zvykat

„Milý emigrante jakékoliv národnosti, barvy pleti a pohlaví. Pracuj, nauč se řeč země, ve které chceš žít, dodržuj zákony země, která tě živí, nezapaluj auta na ulicích, nerozbíjej obchody, nevytvářej kriminální gangy a nečiň násilí na lidech. Pokud tak budeš činit, můžeš být jakékoliv národnosti, pleti a pohlaví, ale budeš trestně stíhán. Stejně jako kterýkoliv jiný občan a nebude to mít nic společného s rasismem ani xenofobii. Věř si, v jakého boha chceš, uctívej víru, ve které jsi vychován, ale respektuj a netrestej víru lidí kolem sebe," doplnil slavný rybář s tím, že nemá ambice vstupovat do politiky, že pouze chtěl vyjádřit svůj názor, ze kterým si stojí. V politice ho prý jeho fanoušci nikdy neuvidí, ale dál hodlá používat svou hlavu a psát dál to, co považuje ze svého pohledu za důležité.

Podívejte se na vystoupení Jakuba Vágnera v Inkognitu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.