Celebrity

18. března 2024 07:05

Marie Makovská

Jan Bendig musel v přímém přenosu reagovat na kauzu s moukou. Budu si stát za svým, říká

Jan Bendig o kauze mouka

Vše začalo na červeném koberci v den předávání cen Český slavík. Zpěvák Jan Bendig (30) byl v té době ještě neznámým agresorem zasypán moukou a mělo jít o útok s rasistickým podtextem. Později se ukázalo, že šlo o domluvenou akci. Zveřejněná série důkazů navíc potvrzuje, že byl incident objednaný a zaplacený. Zpěvák stále tvrdí, že v ní prsty nemá.

Pořad Showtime ve středu 21. února přišel s informací policie, která loňský „moučný incident“ Bendiga vyšetřila a došla k přesvědčení, že šlo o předem domluvenou akci. „Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen,“ stálo ve vyjádření policie pro Showtime. Od chvíle, kdy se ukázalo, jak celý „útok“ vznikl, čelí zpěvák Jan Bendig i jeho partner Lukáš Rejmon otázkám i kritice.

Přečtěte si také: Kdo je přítel Jana Bendiga? Lukáš Rejmon byl odsouzen za kuplířství

Tentokrát zpěvák musel odpovídat na otázky moderátorů pořadu Nový den na CNN Prima NEWS v přímém přenosu. Zdál se být zaskočený, dle svých slov se ho fanoušci na posledním setkání na moučný incident vůbec nevyptávali. Jan Bendig, který si během své kariéry vybudoval slušnou základnu věrných fanoušků, by tak nejspíš nejraději celou kauzu hodil za hlavu.

Za zpěváka se původně postavila velká spousta lidí včetně celebrit, které rasistický útok šokoval. Jakmile ale vyšla pravda najevo, mnozí z nich se cítili být podvedeni. Podle psycholožky by za celou událostí mohla stát touha po zvýšení popularity. „Protože to znamená peníze, zájem okolí, zájem partnerů a mít prostě výhodu oproti ostatním,“ popsala psycholožka Laura Janáčková pro CNN Prima NEWS. „Myslím, že mu to může skutečně uškodit. Byla to špatně zvolená reklama, protože se týká rasistického podtextu a v mnohých lidech to může vyvolat vztek, že někdo využívá vážné téma na to, aby se zviditelnil,“ dodala.

Budu si stát za svým, říká Bendig

Kompletní série důkazů policie, mezi kterými je například i výpis hovorů, ukázala, že Bendig byl v kontaktu s agresorem ještě před útokem. Materiály jsou nyní už veřejné. Na základě tohoto zjištění byl zpěvák v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS moderátory s důkazy konfrontován. „Já už se k tomu nechci dál vyjadřovat, a ani nebudu,“ řekl Jan Bendig a dodal: „Já si stále budu stát za svým a budu bojovat za pravdu. A budu dělat maximum pro to.“

Ve videorozhovoru v úvodu článku se dozvíte, jak se Janovi Bendigovi aktuálně daří, představí novinky, jako jsou videoklip nebo kniha. Bude ale moderátory konfrontován také v otázce zmíněné kauzy, kde řekne, že útok moukou nikdy neoznačil za rasistický.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.