Celebrity

21. února 2024 20:10

Tomáš Durčák

Jan Bendig si podle policie útok moukou domluvil se známým. Hrozí mu vysoká pokuta

Jak to bylo se zasypáním Jana Bendiga moukou

Před třemi měsíci se na červeném koberci u vstupu na předávání cen Český slavík zpěvák a herec Jan Bendig stal terčem prazvláštního útoku. Neznámý muž na něj vysypal celý sáček mouky a podle všeho na něj měl pokřikovat rasistické urážky. Už tehdy přišel incident některým podezřele okatý. A policie jim nyní dala zapravdu. Za křivou výpověď nyní zpěvákovi navíc hrozí tučná pokuta.

„Cikáne,“ zakřičel údajně loni 24. listopadu na červeném koberci Českých slavíků muž, který se poté vrhl na Jana Bendiga a zasypal mu celý jeho elegantní, blyštivý oděv moukou. Útok měl dle jeho blízkých Bendigem zcela otřást. „Honza je úplně v háji. Co kdyby to byla kyselina? Já se tu klepu v šatně a ochranka žádná,“ citoval tehdy web eXtra.cz jeho partnera Lukáše Rejmona.

Velmi zvláštní na celé kauze bylo, že se útočník brzy po svém činu sám přihlásil na policii a dokonce se zpěvákovi veřejně omluvil. „Rád bych se omluvil Janu Bendigovi. Nebylo to nic osobního,“ řekl ve zveřejněném videu jistý Lukáš. Šlo mu prý o to ukázat nedostatky a mezery v bezpečnosti přítomných celebrit. „Omlouvám se, mrzí mě to vůči tobě. Šlo o bezpečnost. Chtěl jsem prostě ukázat, že ti bezpečáci tam jsou úplně na ho*vno,“ tvrdil tehdy útočník.

„Celý život musím neustále něco někomu dokazovat a vysvětlovat,“ komentoval celý incident posléze Bendig, kterému se měl útočník telefonicky omluvit. Zpěvák zároveň dodal, že se z útoku posléze v zákulisí sesypal. Dočkal se také slov podpory od celé řady slavných osobností, které byly bezprecedentním chováním útočníka zaskočeny. Vzhledem k tomu, že šlo o útok na romskou osobu, zabývali se útokem zpočátku policisté z odboru extrémismu a terorismu.

Čtěte také: Bendig v maléru, za podvrh s moukou mu hrozí trest. Zbytečně zaměstnal útvar řešící terorismus

Na první pohled se zdálo, že viníka čeká logický trest a tím celá kauza skončí. Jenže na sociálních sítích začalo kolovat video, na němž byl Bendig zachycen v nočním klubu, kde si připíjí s barmanem, který byl až nápadně podobný útočníkovi. Ihned proto začaly kolovat spekulace o tom, že zpěvák útočníka ve skutečnosti zná, celá akce byla dopředu domluvená i naplánovaná a on se rozhodně z ničeho psychicky nesesypal.

Honza tehdy všechny spekulace rázně odmítl. „Nemám opravdu zapotřebí něco takového dělat. Co bych z toho měl? Na rovinu mě to uráží,“ uvedl Bendig ve svém vyjádření s tím, že se situací nadále bude zabývat policie, která útočníka mimo jiné vyslýchá. Jenže policejní vyšetřovatelé se do celé věci opravdu intenzivně vložili a nakonec přišli s jasným výsledkem – celá událost byla domluvená a Bendig i jeho známý policistům při původních výsleších lhali. To je však může přijít velmi draho.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba dva jsou ale podezřelí z přestupku křivé vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ stojí ve vyjádření policie pro pořad Showtime

Bendigův manažer a partner Lukáš Rejmon zinscenování scénky zatím vyvrací. Prý se případ stále vyšetřuje a oni zatím nemají žádné informace. „Nechápu, proč by to mělo být zinscenované,“ řekl redakci Showtime.

Je otázkou, co tedy bylo opravdovým cílem domluveného pozdvižení. Zda snaha upoutat na sebe co nejvíce pozornosti, anebo chtěli oba pánové skutečně poukázat na fakt, že bezpečnost a členové ochranky na slavících jsou opravdu bídní, takže všem účastníkům hrozí potenciální riziko napadení. První možnost je spíše smutná, v případě té druhé zřejmě šlo celou věc pojmout jinak než skrz lhaní a plýtvání časem policistů.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.