Celebrity

27. listopadu 2023 11:00

Eliška Reiglová

Agresor se přiznal k útoku na Jana Bendiga: Nejsem rasista, ukázal jsem na bezpečnost

Jan Bendig (29) nepatří mezi celebrity, které by obrážely všechny společenské akce. O to víc ho mrzelo, že ta poslední, na kterou se dlouho připravoval a těšil, byla poznamenána nepříjemným útokem. Muž, který ho posypal moukou, se nakonec přihlásil na policii a zveřejnil omluvu s vysvětlením na sociálních sítích.

Na večer plný hudby se v pátek těšil Jan Bendig, který ale hned při fotografování na červeném koberci musel čelit útoku. Muž z přihlížejícího davu k němu přistoupil a posypal ho bílým práškem, který, jak se později ukázalo, nebyl naštěstí nic než obyčejná mouka. Zpěvákovi tak zničil účes i outfit. Nyní se sám přihlásil a vyvrátil, že by u činu pokřikoval cokoliv rasistického.

Polohrubá mouka a obhajoba

„Rád bych se omluvil Janu Bendigovi. Nebylo to nic osobního a rozhodně to nebylo nic rasistického. Myslím, že žádnou narážku jsi slyšet nemohl, nevím, proč to některá média zveřejňují. Nic takového jsem neřekl. Přišel jsem, hodil jsem mouku. Kdokoli jiný by tam byl první, tak se to prostě stane. Byl jsem tam cca o 20 minut dřív, ale nečekal jsem, že zrovna ty tam budeš první,“ řekl ve videu na Instagramu muž jménem Lukáš.

Mladík, který z igelitové tašky vytáhl sáček polohrubé mouky a následně ho v podstatě celý vysypal na stylově oblečeného zpěváka, nešel na akci s úmyslem zaútočit konkrétně na něj. Tvrdí, že chtěl poukázat na mezery v bezpečnosti a nekompetentnost ostrahy, která se ho nepokusila cestou zastavit a následně ani při útěku dopadnout.

„Bezpečnost, ta je na prd. Omlouvám se, mrzí mě to vůči tobě. Tady šlo o bezpečnost. Chtěl jsem prostě ukázat, že ti bezpečáci tam jsou uplně na ho*no. A napočítal jsem jich tam fakt hodně. Každý, kdo se koukne na ta videa, tak jich napočítá šest, sedm, včetně těch na parkovišti, kolem kterých jsem úplně normálně proběhl. Podařilo se mi něco, co by se mi vůbec podařit nemělo,“ vysvětlil.

Udání na policii

Lukáše nyní mrzí, že je považován za rasistu či xenofoba. Tvrdí, že s Romy nemá nejmenší problém. Jan Bendig ho ve svém vyjádření pozval na koncert, toto pozvání ovšem muž odmítl s tím, že má pracovní povinnosti. Se zpěvákem ale mluvil, omluvil se jemu i jeho partnerovi a mimo jiné se šel udat také na policii.

„Co se týče protiteroristického a extremistického, co po mně šlo, tak jsem se coby neznámý pachatel šel dnes (v neděli) cca 17:00 dostavit na policii. Přijela protiteroristická jednotka. Podal jsem důkazy a výpověď a je to dále v řešení. S Honzou Bendigem jsem mluvil i s Lukášem Rejmonem, omluvil jsem se jim,“ dodal.

Poslechněte si také rozhovor s Janem Bendigem o mužích a lásce:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.