Celebrity

8. listopadu 2023 17:12

Karolína Oehmová

Jan Bendig odtajnil důvod záškoláctví, kvůli němuž nemá maturitu. Mluví o panické atace

Jan Bendig měl na škole psychické problémy

Vyhodili ho půl roku před maturitou, přitom za to zčásti nemohl. Populární zpěvák Jan Bendig se poprvé veřejně svěřil s psychickými problémy, které vedly k nedobrovolnému ukončení jeho studia. Divákům ovšem také prozradil tipy na vychytané taháky, které velmi rád při písemkách využíval.

Jan Bendig si za roky v showbyznysu vytvořil pořádnou fanouškovskou základnu. Na popularitu si tak rozhodně nemůže stěžovat. Při natáčení zábavné show zavzpomínal na méně populární období svého života, a to na školní léta. „Já jsem nebyl dobrý student, bojoval jsem s každou vyučovací hodinou. Měl jsem samé čtyřky a pětky,“ uvedl zpěvák romského původu s tím, že ani jednou nepropadl a základní školu nakonec s „odřenýma ušima“ dostudoval.

Na základce používal vychytané taháky

Jeho studium se neobešlo bez průšvihů a poznámek. „Dokonce mě posílala učitelka za dveře, protože jsem polepil sestřenici obličej izolepou. Nebo jsme měli vysílačky a z jedné třídy do druhé mi při písemce říkala správné odpovědi,“ popisuje Bendig nepovedený pokus o podvádění. Na tuto fintu ale nakonec učitel přišel a místo sestřenice se do vysílačky ozval sám. „Také jsem nalepil tahák spolužákovi na záda. Když šla učitelka dozadu, tak se opřel a jakmile byla zase vepředu, tak se předklonil a já mohl pokračovat v psaní testu. Pak jsem to měl na jedničku s hvězdičkou,“ usmíval se zpěvák, kterého jste mohli vidět také v pořadu Inkognito, které vysílá FTV Prima každý čtvrtek ve 21:35. „Těch typů na taháky mám víc, tak klidně napište na můj Instagram a já vám poradím,“ vyzval diváky Jan Bendig, jenž se objevil i v reality show LikeHaf.

Vyhazov ze školy půl roku před maturitou

Jeho školní výsledky se zlepšily až na konzervatoři. Bohužel, ani toto studium nebylo úspěšné. „Tam už jsem byl trochu dospělejší a víc se tomu věnoval. Pak mě ovšem z té školy vyhodili půl roku před maturitou. To mě mrzí doteď.“ Důvodem byla vysoká absence.

Možnost vrátit se do školy a dodělat zkoušku dospělosti měl, příležitosti už ale využít nechtěl. „Nedával jsem to psychicky, poslední rok jsem trpěl panickou atakou a nemohl jsem být mezi lidmi. Všichni si mysleli, že jsem chodil za školu a ředitel, že to mám na háku a absenci mi prominou,“ svěřil se Jan Bendig, který o tomto problému doposud nikde veřejně nemluvil. Po letech ho ovšem tyto stavy málem dohnaly až k sebevraždě. „Pane řediteli, tady je důvod, proč jsem nechodil do školy,“ vzkázal zpěvák.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.