Celebrity

8. listopadu 2023 17:12

Karolína Oehmová

Jan Bendig odtajnil důvod záškoláctví, kvůli němuž nemá maturitu. Mluví o panické atace

Jan Bendig měl na škole psychické problémy

Vyhodili ho půl roku před maturitou, přitom za to zčásti nemohl. Populární zpěvák Jan Bendig se poprvé veřejně svěřil s psychickými problémy, které vedly k nedobrovolnému ukončení jeho studia. Divákům ovšem také prozradil tipy na vychytané taháky, které velmi rád při písemkách využíval.

Jan Bendig si za roky v showbyznysu vytvořil pořádnou fanouškovskou základnu. Na popularitu si tak rozhodně nemůže stěžovat. Při natáčení zábavné show zavzpomínal na méně populární období svého života, a to na školní léta. „Já jsem nebyl dobrý student, bojoval jsem s každou vyučovací hodinou. Měl jsem samé čtyřky a pětky,“ uvedl zpěvák romského původu s tím, že ani jednou nepropadl a základní školu nakonec s „odřenýma ušima“ dostudoval.

Na základce používal vychytané taháky

Jeho studium se neobešlo bez průšvihů a poznámek. „Dokonce mě posílala učitelka za dveře, protože jsem polepil sestřenici obličej izolepou. Nebo jsme měli vysílačky a z jedné třídy do druhé mi při písemce říkala správné odpovědi,“ popisuje Bendig nepovedený pokus o podvádění. Na tuto fintu ale nakonec učitel přišel a místo sestřenice se do vysílačky ozval sám. „Také jsem nalepil tahák spolužákovi na záda. Když šla učitelka dozadu, tak se opřel a jakmile byla zase vepředu, tak se předklonil a já mohl pokračovat v psaní testu. Pak jsem to měl na jedničku s hvězdičkou,“ usmíval se zpěvák, kterého jste mohli vidět také v pořadu Inkognito, které vysílá FTV Prima každý čtvrtek ve 21:35. „Těch typů na taháky mám víc, tak klidně napište na můj Instagram a já vám poradím,“ vyzval diváky Jan Bendig, jenž se objevil i v reality show LikeHaf.

Vyhazov ze školy půl roku před maturitou

Jeho školní výsledky se zlepšily až na konzervatoři. Bohužel, ani toto studium nebylo úspěšné. „Tam už jsem byl trochu dospělejší a víc se tomu věnoval. Pak mě ovšem z té školy vyhodili půl roku před maturitou. To mě mrzí doteď.“ Důvodem byla vysoká absence.

Možnost vrátit se do školy a dodělat zkoušku dospělosti měl, příležitosti už ale využít nechtěl. „Nedával jsem to psychicky, poslední rok jsem trpěl panickou atakou a nemohl jsem být mezi lidmi. Všichni si mysleli, že jsem chodil za školu a ředitel, že to mám na háku a absenci mi prominou,“ svěřil se Jan Bendig, který o tomto problému doposud nikde veřejně nemluvil. Po letech ho ovšem tyto stavy málem dohnaly až k sebevraždě. „Pane řediteli, tady je důvod, proč jsem nechodil do školy,“ vzkázal zpěvák.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.