Celebrity

23. února 2024 13:15

Tomáš Durčák

Jan Bendig prolomil mlčení o útoku moukou: Nedělám mrtvého brouka, chci to uzavřít

Zpěvák Jan Bendig promluvil o incidentu s moukou i nové knize

Jan Bendig prolomil své dvoudenní mlčení od chvíle, kdy vyšlo najevo, že si dle vyšetřování policie útok moukou na sebe při příchodu na předávání slavíků dopředu domluvil. Jelikož o incidentu následně policistům lhal, hrozí mu tučná pokuta. Zpěvák a herec nyní vysvětlil, proč doposud mlčel a vinu de facto hodil zpět na policii.

Pořad Showtime ve středu 21. února přišel s informací policie, která loňský „moučný incident“ Bendiga vyšetřila a došla k přesvědčení, že šlo o předem domluvenou akci. „Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen,“ stálo ve vyjádření policie pro Showtime.

Tím ale celá věc pro Bendiga a jeho fingovaného útočníka neskončila. „Oba dva jsou podezřelí z přestupku křivé vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ dodali policejní vyšetřovatelé. Tím způsobili nemalý poprask – zejména proto, že sám zpěvák už dříve spekulace o předem připraveném útoku rázně popřel. „Nemám zapotřebí něco takového dělat. Co bych z toho měl? Na rovinu mě to uráží,“ zněla jeho slova.

A dokonce i jeho partner a manažer v jedné osobě Lukáš Rejmon i po zveřejnění výsledku policejního vyšetřování věří, že je Bendig nevinný a chyba je na straně policie. Kdo doposud v celé věci mlčel, byl však samotný hlavní aktér, jenž byl moukou počastován. Možná i pod tlakem mediálních titulků či řady pobouřených celebrit, které se zpěváka po útoku zastaly a nyní jsou z nových informací rozpačité, se Bendig rozhodl promluvit.

„Vím, že spousta z vás čeká na vyjádření ke kauze, která vám určitě nemůže uniknout. Nebojte, nedělám mrtvého brouka a ani ho dělat nechci. Vždy jsem s vámi mluvil otevřeně, a tak tomu bude i tentokrát. Život není jen o příjemných momentech, ale i o těch, ve kterých vám není úplně hej. Ale je potřeba se k nim postavit čelem,“ začal své sdělení na sociálních sítích. Následně uvedl na pravou míru své dosavadní mlčení.

„Bohužel doposud nemám vyjádření od Policie ČR, i když ho prý už odeslala poštou. Ani dnes po několika dnech do schránky nedorazilo. Prý to může trvat ještě několik dní. Asi se ptáte, proč čekám na to vyjádření. Protože to chci uzavřít a nedělat k tomu několik dalších vyjádření. Jakmile ho budu mít, něco vám k tomu napíšu. Ať už je váš názor jakýkoliv a můj na tuto kauzu též, mrzí mě, jak se nafoukla a co se teď děje. Děkuji všem, kteří při mně stále stojí,“ uzavřel známý zpěvák.

Vím, že spousta z vás čeká na vyjádření ke kauze, která vám určitě nemůže uniknout. Nebojte, nedělám mrtvého brouka a...

Posted by Jan Bendig Official Site on Friday, February 23, 2024

Zatím tak stále neodpověděl na otázku, zda si opravdu moučný útok dopředu „objednal“, nebo se cítí být obětí a hodlá se proti nařčení policie bránit. Dle prvních reakcí Bendigovo vyjádření zklamalo i některé jeho fanoušky. „Nechápu, že tohle má takhle talentovaný kluk zapotřebí… dle vyjádření je odpověď jasná. U spousty kolegů z branže klesl tímhle činem hodně na dno,“ napsala k vyjádření do komentáře jedna z uživatelek.

Čtěte také: Monika Bagárová promluvila o zásadním rozhodnutí. Končí s kojením téměř čtyřleté dcery

„Já tedy nevím, proč čekat na nějaký dopis od policie. Buď to bylo domluvené, nebo ne,“ zareagovala na Bendigova slova kriticky jiná komentující. Zároveň se však ukazuje, že nemalá část fanoušků za ním stále stojí a věří v jeho nevinu. „Nevěřím, že jste se domluvili. Jste skromný talentovaný kluk a nemyslím si, že to máte zapotřebí,“ podpořila ho jedna z fanynek. „Stojí při tobě hodně lidí, kteří ti věří, a já jsem jedna z nich. Věřím na zkorumpovanost i u policajtů, navíc když jsi, Honzíku, Rom,“ uvedla další.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.