Celebrity

23. února 2024 10:39

Josef Šťastna

Bendigova hra na moučný rasismus: Kobzanové se líbí, že zpěvák všechny napálil

Pokračování kauzy Jana Bendiga

Zpěvák Jan Bendig (30) se nechal na červeném koberci posypat moukou a pak zkoušel v médiích rozehrát hru o tom, že šlo o rasově motivovaný útok. Podle policie ale Bendig celou kauzu připravil s komplicem. Zpěvák se zatím za své jednání neomluvil. Kolegové z showbyznysu jsou v šoku, ale třeba taková Diana Kobzanová zpěvákovi vyjádřila podporu.

Útok moukou na zpěváka Jana Bendiga nebyl náhodný a nečekaný, ale byl domluvený. Podle závěrů policie se žádný trestný čin nestal, protože všichni účastníci si tuto taškařici dopředu domluvili. Scénka byla zinscenovaná, což pro magazín Showtime potvrdil policejní mluvčí Richard Hrdina. Zpěvákovi navíc hrozí až padesátitisícová pokuta za to, že podal křivé vysvětlení.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a případ předáme příslušnému správnímu orgánu k prošetření. Oběma hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl pro magazín Showtime mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bendig s moukou zaskočil kolegy. Jeho cirkus pro média se mi vůbec nelíbí, řekl Ruppert

Bendig se neomluvil, kolegové jsou v šoku

Nejhorší je, že Bendig si zatím zřejmě neuvědomuje, co svým chováním způsobil a že ublížil nejen sobě, ale také mnoha fanouškům, kteří k němu vzhlížejí. Zpěvák se zatím neomluvil a podle informací redakce Prima Ženy se k tomu ani nechystá.

Redakce se Bendiga pokusila kontaktovat s žádostí o vyjádření, ale ten zatím hraje mrtvého brouka. Vyjádření pro Showtime poskytl pouze jeho přítel a manažer Lukáš Rejmon, který se snaží veřejnosti namluvit, že policie musela při vyšetřování udělat chybu. Podle Rejmona není možné vůbec spekulovat nad tím, že celý incident byl sehraný.

Bendigovi po incidentu vyjádřila podporu celá řada kolegů ze showbyznysu. Litovali ho například Monika Bagárová, Matěj Ruppert, Lucie Bílá, Markéta Konvičková, Jitka Čvančarová či Dagmar Havlová. Ti všichni si nyní připadají hloupě a čekají, kdy si Bendig posype hlavu popelem a za tuto trapnou lež se omluví.

„Cítil jsem potřebu se pana Bendiga zastat a dát to veřejně najevo. Jestli vyšlo najevo a potvrdí se, že to byl domluvený cirkus pro média, je to na svědomí Bendiga a druhého pána. Každopádně se mi to vůbec nelíbí a myslím si, že to spíš vypovídá o Bendigovi a jeho počínání,“ řekl zpěvák Matěj Ruppert pro pořad Showtime.

Módní návrhářka Beata Rajská se nechala slyšet, že důležité bude, jak se zpěvák k tomuto cirkusu postaví a jak se bude chovat v budoucnu. „Já jsem byla překvapená. Ale stále říkám, že v mém věku nemám právo soudit. Že lidé udělají někdy věci, ze kterých jsme překvapení, ale záleží potom na nich, jak se k tomu do budoucna postaví,“ uvedla módní návrhářka pro Showtime.

Diana Kobzanová se Bendiga zastala

Moučného podvodníka se nečekaně zastala modelka Diana Kobzanová, která je manželkou hokejové hvězdy Michaela Frolíka. Kobzanová v lehce zmateném vyjádření na svých sociálních sítích uvedla, že Bendig udělil lekci lidem, kteří jsou schopní všechno „sežrat“.

„Prosím, nepranýřovat Bendiga. Tohle je celé jen ukázka toho, jak je celý insta svět trapný a povrchní. Přiživit se čísly na někom, kdo trpí a je utlačován. Všichni sejí vyjádření jak bába makové pole, aby líp prodali nějaký bezcenný promo kódy. Hlavně ať to sype lajky a komenty. Myslím si, že každému příčetnému bylo jasné, že je lepší držet hubu a jen se koukat. Nepoučitelný. Honzo, za mě dobrá lekce těm, co sežerou všechno a obhájili by i ho*no, jen aby se přiživili. Já jsem naštěstí na mateřské a neplatí mě spolupráce (jen Frolda, toho nesmím nas*at). Tak si můžu říkat co chci, to je tak krásný,“ napsala modelka na Instagramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Moučná lež Jana Bendiga: Na podvod s rasismem mu skočily Čvančarová i Havlová

Rejmon i Bendig ví, jaký je výsledek

Bendigův manažer a partner Lukáš Rejmon stále tvrdí, že neví přesně, k čemu policie došla. Ale i toto není pravda. Rejmon pouze zkouší mlžit.

Podle policejního mluvčího Richarda Hrdiny byli se závěrem vyšetřování všichni zúčastnění obeznámeni. „To, že se dopustili nějakého přestupku, a samozřejmě, že jsme ten případ odložili, tak o tom jsme všechny zúčastněné řádně obeslali. Přestupku křivého vysvětlení se dopustili dva z účastníků celého incidentu,“ vysvětlil pro magazín Showtime Hrdina.

Jan Bendig promluvil o tom, čím ho zaujme krásný muž:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.