Celebrity

9. června 2024 06:30

David Laštovka

Jan Hrušínský s Miluší Šplechtovou slaví 40 let v manželství. Po nevěře hrozil rozvod

Herec Jan Hrušínský (69) si kromě svých červnových narozenin letos připomíná ještě jedno významné výročí. S o dva roky starší manželkou, herečkou Miluší Šplechtovou, to bude 40 let od chvíle, kdy si před oltářem řekli ano. Ve vztahu museli překonat i velkou krizi, kdy vážně hrozilo, že se rozvedou.

Jan Hrušínský se s Miluší Šplechtovou znal už z konzervatoře, ale tam si ještě jeden druhého nevšímal. Láska mezi nimi vzplanula až během angažmá v Činoherním studiu v Ústí nad Labem během představení Tři sestry. Šplechtová v té době přitom byla vdaná za architekta Nikolu Stojanova, s kterým měla syna Nikolu. „S Honzou jsme si spolu rozuměli na jevišti, tak jsme si řekli, že bychom to mohli zkusit i v životě a vyšlo to,“ prozradila herečka redaktorovi webu Prima Ženy.

Svatební hostinu měli na zahradě u domu

Svatbu měli na radnici v pražských Nuslích 29. září 1984 za účasti zhruba stovky hostů. Hostina se konala na zahradě domu u Hrušínských a nechyběly na ní herecké legendy, jako byl například Josef Kemr nebo Vladimír Menšík. Miluše i s tehdy dvouletým synem Nikolou do klanu Hrušínských okamžitě zapadla. Janovi rodiče jim v rodinné vile přenechali svůj byt a odstěhovali se do horního, půdního.

Nevěra s mladou produkční

V manželství se Janovi a Miluši narodily dvě dcery: Barbora a Kristýna, která je rovněž úspěšnou herečkou. Po pětadvacetiletém spokojeném soužití se však Hrušínský zakoukal do o 15 let mladší produkční svého Divadla Na Jezerce, a dokonce uvažoval o rozvodu. Pro Miluši to byl šok a musela vyhledat pomoc u terapeuta. Také ji přepadaly myšlenky na rozvod, ale nakonec si uvědomila, že nechce zahodit roky jejich společného života. Nehodlala věci řešit radikálně a rozhodla se, že vyčká, jak se situace vyvine. V hlavě se jí honilo, že se jí vrátilo to, co před lety provedla svému muži, kterého opustila právě kvůli Janovi.

Na manželku přepsal polovinu vily

Nakonec všechno dobře dopadlo. Hrušínský mladou milenku pustil k vodě a vrátil se k rodině. Na manželku následně přepsal polovinu rodinné vily v Nuslích. Od té doby tvoří opět harmonický pár. Miluše svému muži byla velkou oporou, když před devíti lety kvůli prasklému žlučníku, tepně a oboustrannému zápalu plic bojoval o život.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.