Celebrity

20. května 2023 05:30

David Laštovka

Slavné klany českého showbyznysu. Talent se dědí u Hrušínských, Munzarů i Brodských

Tereza Brodská napsala knihu o své matce Janě Brejchové

V českém showbyznysu najdeme rodinné klany, u nichž se umělecký talent dědí z generace na generaci. Přestože předci nastavili laťku hodně vysoko, řada potomků úspěšně pokračuje v jejich šlépějích. U některých však cesta k cíli byla poněkud trnitá.

Klan Hrušínských

Rudolf Hrušínský nejstarší pocházel z významného uměleckého rodu Červíčků a Budinských. Herectví se s velkým úspěchem věnují i jeho dva synové Rudolf a Jan. V rodinné tradici dokonce pokračují už i jejich děti. Rudolfův syn, který ztvárnil hlavní roli v obou dílech filmu Discopříběh a diváci ho nově mohou vidět také v seriálu Agrometal, a Janova dcera Kristýna.

Čtěte také: Syn chce být režisér jako jeho táta. Mně vymyslel bizarní roli, tvrdí Kristýna Hrušínská

Tu sice divadlo bavilo odmalička, přesto se ale po základní škole rozhodla vystudovat hotelovku, obor cestovní ruch. Jednu dobu v centru Prahy provázela cizince, nakonec si však podala přihlášku na DAMU a o jejím osudu bylo rozhodnuto.

Klan Polívků

Herec a komik Bolek Polívka je otcem šesti dětí, z nichž dvě se potatily. Dcera Anna, kterou má s herečkou Evelynou Steimarovou, je velmi obsazovanou herečkou, stejně jako jeho syn Vladimír. Ten se mu narodil v manželství s francouzskou umělkyní Chantal Poullain. Vladimír, který se představil například v seriálu Dobré zprávy, se ale do herectví zpočátku příliš nehnal. Nakonec musel odcestovat do daleké Kanady, kde žil necelý rok, aby si uvědomil, co vlastně chce v životě dělat.

Klan Munzarů

Slavnému manželskému páru Janě Hlaváčové a Luďku Munzarovi se narodila dcera Barbora, která se taktéž stala úspěšnou herečkou. A jak se zdá, rodiče jsou pro ni inspirací i v soukromém životě. Za partnery si vybírá výhradně kolegy z branže. Jejím prvním manželem byl kolega Jiří Dvořák, se kterým má dceru Annu. Před pěti lety se vdala za jiného herce, a to Martina Trnavského. V dospívání Munzarová na herectví příliš nepomýšlela. Bavil ji sport a vedle DAMU se hlásila rovněž na fakultu tělesné výchovy a sportu.

Klan Brodských

Vlastimilu Brodskému se v manželství s hereckou kolegyní Janou Brejchovou narodila dcera Tereza, která pokračuje ve šlépějích svých rodičů. Původně přitom tíhla k jinému oboru. „Zajímala mě medicína, veterinární medicína. Do dneška mám nejlepší přátele z lékařského prostředí. Herecký svět je hodně emociální, afektovaný a já mám ráda, když jsou kolem mě lidé pragmatičtí a racionální a postaví mě vždycky nohama na zem. A to doktoři bývají, herci jsou takoví křehcí,“ svěřila se Tereza Brodská v rozhovoru pro MF DNES.

Klan Kostkových

Herec Petr Kostka je otcem tří dcer. V manželství s kolegyní Carmen Mayerovou se mu narodila dcera Tereza, dnes úspěšná herečka a moderátorka. Jak prozradila, herečkou se toužila stát už od svých pěti let. Na přání rodičů však nejprve vystudovala pedagogickou školu. „Rodiče trvali na obecnějším vzdělání, což zpětně shledávám jako velmi dobrý krok. Zaměřovat se na něco jiného než pouze a jenom na divadlo je totiž pro herectví velmi dobré,“ uvedla Tereza Kostková pro MF DNES.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.