Celebrity

18. ledna 2023 19:05

Marie Makovská

Mrcha Eva z Discopříběhu nestárne. Na konkurzu jsem byla šedá myška, přiznala

Show Jana Krause - herečka a modelka Mariana Konečná

Po sympatické Slovence Marianě Slovákové Konečné (52) jako by se od natočení Discopříběhu (1987) slehla zem. Dá se říct, že úspěšným filmem pro ni herecká kariéra skončila. Řadu let však žila v zahraničí, v Německu i ve Švýcarsku, a vrátila se také k modelingu. Nyní už je 25 let v manželství a má téměř dospělou dceru.

Představitelku krásné mrchy Evy, do které se v kultovním filmu Discopříběh po uši zamiluje kominický učeň (Rudolf Hrušínský nejml.), hledal režisér Soukup v Čechách marně. Nakonec mu padla do oka fotka Mariany. Cesta k roli nebyla jednoduchá. „Nejprve probíhal výběr na Slovensku s nějakými modelkami, které byly krásné, vysoké. Já byla malá, tehdy taková šedá myška. Tam bylo asi deset modelek. Ty si režisér odfotil a pak pozval na konkurz do Prahy mě, nemodelku, tam bylo dalších sto děvčat,“ popsala Mariana Konečná v Show Jana Krause.

V době natáčení Mariana studovala střední ekonomickou školu v Bratislavě, kde pro její mimoškolní aktivity neměli pochopení. „Nechtěli mě pouštět. Tehdy to tak prostě bylo,“ povzdechla si a připomněla, že od premiéry filmu loni uplynulo neuvěřitelných 35 let. „Mně to připomenul Michal David esemeskou,“ dodala na vysvětlenou.

Život v zahraničí

Představitelka Evy zažila svůj discopříběh v patnácti letech, v osmnácti už žila v cizině. „Po maturitě jsem odešla do zahraničí. Říká se tomu emigrace. Bylo to na Silvestra 1989, takže k tomu sice už nebyl moc důvod, přesto jsem šla,“ zavzpomínala.

Odešla do Německa se svým tehdejším partnerem, slovenským fotografem bulharského původu. „Žili jsme čtyři roky v Německu, pak jsme šli do Švýcarska a tam jsme se rozešli. Ve Švýcarsku jsem pak žila asi šest let se Švýcarem,“ upřesnila v Show Jana Krause, kterou můžete sledovat ve středu od 21:30 na Primě.

Partnera požádala o ruku

Svého současného manžela poznala na Slovensku a provdala se za něj v roce 2012. To si prý pamatuje přesně, tehdy se totiž hrálo Mistrovství světa v ledním hokeji, na kterém Slovensko porazilo Českou republiku a nakonec získalo stříbrné medaile. „My jsme spolu byli dlouho, než jsme se vzali, takže teď už jsme spolu dvacet pět let,“ vysvětlila Janu Krausovi, že podobně jako on si i ona svůj svazek nechala úředně stvrdit až po mnoha letech společného soužití.

„Vzali jsme se v květnu na moje narozeniny. Předtím na Vánoce jsem mu dala pod stromeček vyplněné dokumenty ke svatbě. Vlastně jsem ho požádala o ruku,“ uvedla kdysi Mariana Konečná pro deník Blesk.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.