Celebrity

9. června 2023 05:30

David Laštovka

Jan Hrušínský se rozhádal s bratrem kvůli dědictví. Vše napravila až vážná operace

TOP STAR magazín 2019 (26): Jan Hrušínský - zákulisí divadla Na Jezerce

Jan Hrušínský, který slaví 68. narozeniny, se do srdcí televizních diváků na začátku herecké kariéry zapsal především jako princ z pohádek. Přestože měl spoustu fanynek a ctitelek, ženil se až ve 29 letech. A dokonce ani jako člen slavného hereckého rodu, nezažíval vždy jen bezproblémové rodinné vztahy.

Se svojí ženou, herečkou Miluší Šplechtovou, Jan Hrušínský v příštím roce v manželství oslaví 40 let. Když se poznali, Miluše už za sebou jeden nevydařený svazek měla. Díky tomu Jan vyženil jejího syna Nikolu. S Miluší se jim narodily dvě dcery: Barbora a Kristýna, která úspěšně pokračuje v herecké rodinné tradici.

Co se mu zdálo, když byl na druhém břehu?

Před osmi lety se Jan ocitl na pokraji smrti. Za všechno mohl prasklý žlučník a tepna spolu s oboustranným zápalem plic. Absolvoval náročnou sedmihodinovou operaci, při níž nejen jeho blízcí trnuli hrůzou, aby všechno dobře dopadlo. Dvanáct dní byl v umělém spánku a vypadalo to s ním všelijak. Dýchal za něj ventilátor, a jak později sám přiznal, byl už na takzvaném druhém břehu.

Čtěte také: Marta Kubišová promluvila o svém zdraví, V nemocnici mě několikrát vrátili do života, tvrdí

V těch chvílích se mu zdály velmi dobrodružné a živé sny. „Octil jsem se v nějakém sanatoriu, tam mě rozřízli a já odtamtud s otevřeným břichem utekl. Jel jsem do Dětenic, protože jsem tam měl roztočený film. Přijel jsem a produkční mi říkal: ‚Pane Hrušínský, podívejte se, jaké jste čuně, co nám děláte s tím kostýmem!‘ A já měl na sobě obrovskou skvrnu od krve. Bolek Polívka, který tam taky hrál, říkal: ‚Počkej, já ti tu díru zašiju, nechte nás tady chvilku, to nic není,‘“ popisoval Jan Hrušínský v rozhovoru pro MF DNES. V dalším snu se setkal s kamarádem Jiřím Kodetem, jeho dcerou Bárou a dalšími kolegy herci. „Když jsem se pak probral, ptal jsem se své ženy, co je vlastně sen a co realita,“ poznamenal Jan.

S bratrem se rozhádali kvůli vile

Se svým o devět let starším bratrem Rudolfem měl dlouho napjaté vztahy. Rozhádali se po smrti slavného otce Rudolfa Hrušínského kvůli dědictví. Jednalo se o peníze za vilu, ve které rodiny obou bratrů do té doby žily. Jan nabídl Rudolfovi, že ho vyplatí. Částku, kterou navrhoval, ovšem Rudolf považoval za urážku. Výsledkem bylo, že spolu několik let nemluvili.

Mohlo by vás zajímat: Slavní sourozenci, kteří si nemohou přijít na jméno. Kdo spolu válčí a proč?

Cestu k sobě našli až ve chvíli, kdy Jan krátce po svých 60. narozeninách prodělal zmíněný kolaps a nebylo jisté, zda přežije. „Brácha mě navštívil v nemocnici, povídali jsme si spolu skoro hodinu. Bylo to moc příjemné setkání, tak v klidu jsme si dlouho nepopovídali. Měli jsme spolu v minulosti nějaké spory, ale už se vše vyřešilo,“ přiblížil Jan Hrušínský.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.