Marta Kubišová promluvila o svém zdraví: V nemocnici mě několikrát vrátili do života

Legendární zpěvačka Marta Kubišová je konečně zpět doma z nemocnice. Stejně jako před 22 lety ji postihla perforace střev a musela podstoupit akutní operaci. Jak zákrok zvládla a jak se po něm cítí?

Marta Kubišová oslaví za necelé čtyři měsíce 80. narozeniny. Přípravy na kulaté jubileum jí ale zkomplikoval její zdravotní stav. Stejně jako před dvaadvaceti lety se u ní objevila perforace střev. Jde o velmi nebezpečný stav, který bez včasného zásahu lékařů může vést až ke smrti pacienta.

Zpěvačka byla převezena do Nemocnice Na Homolce na konci července. Co její hospitalizaci předcházelo? „Já jsem byla asi měsíc předtím na kolonoskopii, tam se vůbec nic nejevilo špatně... Tohle se proto jmenuje náhlá příhoda břišní, protože se to musí ten den operovat, když se to rozvine. No, a já jsem naštěstí ještě měla tu vzpomínku před dvaadvaceti lety, přesně jsem věděla, jak to bolí, tak jsem přišla s jasnou diagnózou a ten den mě řízli,“ svěřila se Kubišová pro pořad Showtime.

Pro zpěvačku to bylo opravdu nečekané, jelikož se ještě před nedávnem cítila naprosto v pořádku. „Celý den jsem to pozorovala. Zrovna jsem se vrátila naprosto zdravá ze Slovenska, takže v pohodičce, a najednou tohle, tak jsem pro jistotu zavolala paní doktorku a pana profesora Neužila a ti už zařídili všechno ostatní, chirurgii a tak. Opravdu ta Homolka (Nemocnice Na Homolce, pozn. red.) mě několikrát vrátila do života,“ vychválila profesionální přístup doktorů a celé nemocnice Kubišová.

Marta Kubišová: Musím vyřešit všechny nové problémy

Doma je zpěvačka od sobotního podvečera, a ačkoliv je u ní z velké části vše v pořádku, pociťuje jistou únavu. „Cítila jsem se výborně, ale já totiž nemám uzavřenou medikaci, víte? Já nemám ani vytažené stehy, takže všechno je to zatím ještě ve větru. Jsem šťastná, že jsem doma, to je pravda,“ popsala své pocity zpěvačka.

Po návratu z nemocnice musí dodržovat určitá opatření, mezi která patří například i úprava jídelníčku. „Teď musím jen spát a regenerovat a vyřešit všechny ty nové problémy, protože já mám i bezezbytkovou dietu, to je pro mě úplně novum,“ dodala autorka hitu Ale já musím jít. Tato dieta je určená pacientům, kteří trpí právě onemocněním střev a je při ní důležité omezit vlákninu, a snížit tak zátěž na postižené orgány.

O zpěvačku doma nadále pečuje také její dcera Kateřina. „Také ji tady nemůžu držet, protože teď zrovna je na veterině s kocourem, ono se to sešlo. Auto bylo v servisu, nebylo, kdo by ho vyzvedl... Já to neznám jinak, než vždycky s takovou náloží,“ okomentovala nepřízeň osudu hudebnice, která vše ale jako vždy zvládá s potřebnou grácií.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.