Celebrity

11. dubna 2023 14:50

Marie Makovská

Bára Kodetová vzpomíná na dětství se slavným otcem: Byl stejný pedant jako v Pelíšcích

7 pádů Honzy Dědka (11) - upoutávka

Herečka a zpěvačka Barbora Kodetová Šporclová (52) žije s houslistou Pavlem Šporclem (49) už od roku 2005. Dohromady je dal její otec, slavný herec Jiří Kodet (†67). V oblíbené talkshow Bára zavzpomínala mimo jiné na své dětství a Pavel prozradil, jak se mu podařilo rychle zhubnout 12 kilo.

Vztah Barbory Kodetové s Pavlem Šporclem prý odstartoval Jiří Kodet. Jak k tomu došlo? „Táta mě donutil poslouchat Pavlovo cédéčko. Můj otec byl velmi dominantní. Řekl: ‚To si pusť, ten je dobrý a bude dobrý.‘ A měl pravdu. Táta měl často pravdu,“ zavzpomínala herečka v 7 pádech Honzy Dědka.

Přečtěte si také: Jak začal vztah Báry Kodetové s Pavlem Šporclem? Napsal dopis mému tátovi, prozradila

„Ale než jsme se dali dohromady, tatínek chřadl a chřadl. Byl nemocen a nemohl jít na Pavlův koncert, a tak jsem šla místo něho a byl to zásadní zážitek mého života. Ještě se mi nestalo, abych na nějakém koncertě proplakala celý balíček kapesníčků. A vedle mě seděla moje budoucí tchyně, která na mě koukala způsobem: ‚Co to tady je a co je zač?‘ Je pravda, že jsem se tam zamilovala. Nějak podvědomě. Ale sblížili jsme se až nějaký půlrok potom,“ řekla o osudové chvíli Kodetová.

Pedant z Pelíšků

Jiří Kodet svoji dceru ovlivnil v mnohém. „Moc ráda vzpomínám na dětství, speciálně na dokumenty o holokaustu, které jsem musela sledovat, když mi bylo možná dvanáct. Táta nás vedl opravdu velmi důsledně. Vždycky přišel z divadla a vyprávěl mamince, co se tam všechno dělo. Když to vyprávěl tři hodiny a maminka už nemohla, vytáhl nás. To byly tak dvě ráno. Do toho si začal pouštět Beethovena, takže jsme museli poslouchat takhle v noci klasickou hudbu a vždycky nám u toho vyprávěl, co skladatel tím určitým taktem myslel,“ prozradila vzpomínky na dětství s otcem, který byl údajně stejný pedant jako ve své roli ve filmu Pelíšky.

Mohlo by vás zajímat: David Švehlík vzhlíží ke slavnému otci. Poznamenaly ho výprasky z dětství, tvrdí

„To byl tatínek. Jsem moc ráda, že měl příležitost si tuto roli zahrát a stát se díky ní nesmrtelným, i když už je to osmnáct let, co odešel. Jsem vděčná Honzovi Hřebejkovi, že s ním natáčení vydržel a že to dali dohromady. Protože to je esence mého táty. Tam je ta bolest, melancholie, a zároveň je tam vidět i laskavost. Jemu šlo vždycky o podstatné věci, aby byla profesionálně odvedená práce a aby svět byl lepší. Jsem vděčná za to, jak mě táta vychoval,“ řekla Kodetová která možná i díky tomu doma jako jediná nosí kalhoty.

Šporcl zhubl 12 kilogramů za měsíc

„Bára se stará o zahradu, to je pravda. Na druhou stranu já teď hodně vařím,“ prozradil Šporcl, jak to chodí u nich doma. „On vaří, to je pravda, ale proto, že teď jí makrobiotickou stravu a teď měl sedmidenní půst. V podstatě jí kousek masa a trošku zeleniny,“ uvedla slova viditelně pohublého manžela na pravou míru Bára Kodetová Šporclová, kterou si vzal v roce 2015 a s níž má dcery Violetu a Sophii.

Čtěte také:

„Zhubnul jsem dvanáct kilo za čtyři týdny. Jsem ve speciálním programu o zdravé výživě. A protože jsem byl čtrnáct dní v ketóze, byl jsem tak krásně připravený, že jsem si dal ještě půst. Ještě před měsícem a půl nadávala, že mám bříško, a teď nadává, že jsem moc hubený,“ postěžoval si Pavel Šporcl. Báru ale jeho hubnoucí metody moc netěší. „Po čtyřech dnech jsem řekla, že dokud se nenají, nebudu se s ním bavit, protože už se to moc nedalo vydržet,“ prozradila v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, které uvidíte dnes ve 21:35 na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.