Celebrity

11. dubna 2023 14:50

Marie Makovská

Bára Kodetová vzpomíná na dětství se slavným otcem: Byl stejný pedant jako v Pelíšcích

7 pádů Honzy Dědka (11) - upoutávka

Herečka a zpěvačka Barbora Kodetová Šporclová (52) žije s houslistou Pavlem Šporclem (49) už od roku 2005. Dohromady je dal její otec, slavný herec Jiří Kodet (†67). V oblíbené talkshow Bára zavzpomínala mimo jiné na své dětství a Pavel prozradil, jak se mu podařilo rychle zhubnout 12 kilo.

Vztah Barbory Kodetové s Pavlem Šporclem prý odstartoval Jiří Kodet. Jak k tomu došlo? „Táta mě donutil poslouchat Pavlovo cédéčko. Můj otec byl velmi dominantní. Řekl: ‚To si pusť, ten je dobrý a bude dobrý.‘ A měl pravdu. Táta měl často pravdu,“ zavzpomínala herečka v 7 pádech Honzy Dědka.

Přečtěte si také: Jak začal vztah Báry Kodetové s Pavlem Šporclem? Napsal dopis mému tátovi, prozradila

„Ale než jsme se dali dohromady, tatínek chřadl a chřadl. Byl nemocen a nemohl jít na Pavlův koncert, a tak jsem šla místo něho a byl to zásadní zážitek mého života. Ještě se mi nestalo, abych na nějakém koncertě proplakala celý balíček kapesníčků. A vedle mě seděla moje budoucí tchyně, která na mě koukala způsobem: ‚Co to tady je a co je zač?‘ Je pravda, že jsem se tam zamilovala. Nějak podvědomě. Ale sblížili jsme se až nějaký půlrok potom,“ řekla o osudové chvíli Kodetová.

Pedant z Pelíšků

Jiří Kodet svoji dceru ovlivnil v mnohém. „Moc ráda vzpomínám na dětství, speciálně na dokumenty o holokaustu, které jsem musela sledovat, když mi bylo možná dvanáct. Táta nás vedl opravdu velmi důsledně. Vždycky přišel z divadla a vyprávěl mamince, co se tam všechno dělo. Když to vyprávěl tři hodiny a maminka už nemohla, vytáhl nás. To byly tak dvě ráno. Do toho si začal pouštět Beethovena, takže jsme museli poslouchat takhle v noci klasickou hudbu a vždycky nám u toho vyprávěl, co skladatel tím určitým taktem myslel,“ prozradila vzpomínky na dětství s otcem, který byl údajně stejný pedant jako ve své roli ve filmu Pelíšky.

Mohlo by vás zajímat: David Švehlík vzhlíží ke slavnému otci. Poznamenaly ho výprasky z dětství, tvrdí

„To byl tatínek. Jsem moc ráda, že měl příležitost si tuto roli zahrát a stát se díky ní nesmrtelným, i když už je to osmnáct let, co odešel. Jsem vděčná Honzovi Hřebejkovi, že s ním natáčení vydržel a že to dali dohromady. Protože to je esence mého táty. Tam je ta bolest, melancholie, a zároveň je tam vidět i laskavost. Jemu šlo vždycky o podstatné věci, aby byla profesionálně odvedená práce a aby svět byl lepší. Jsem vděčná za to, jak mě táta vychoval,“ řekla Kodetová která možná i díky tomu doma jako jediná nosí kalhoty.

Šporcl zhubl 12 kilogramů za měsíc

„Bára se stará o zahradu, to je pravda. Na druhou stranu já teď hodně vařím,“ prozradil Šporcl, jak to chodí u nich doma. „On vaří, to je pravda, ale proto, že teď jí makrobiotickou stravu a teď měl sedmidenní půst. V podstatě jí kousek masa a trošku zeleniny,“ uvedla slova viditelně pohublého manžela na pravou míru Bára Kodetová Šporclová, kterou si vzal v roce 2015 a s níž má dcery Violetu a Sophii.

Čtěte také:

„Zhubnul jsem dvanáct kilo za čtyři týdny. Jsem ve speciálním programu o zdravé výživě. A protože jsem byl čtrnáct dní v ketóze, byl jsem tak krásně připravený, že jsem si dal ještě půst. Ještě před měsícem a půl nadávala, že mám bříško, a teď nadává, že jsem moc hubený,“ postěžoval si Pavel Šporcl. Báru ale jeho hubnoucí metody moc netěší. „Po čtyřech dnech jsem řekla, že dokud se nenají, nebudu se s ním bavit, protože už se to moc nedalo vydržet,“ prozradila v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, které uvidíte dnes ve 21:35 na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.