Jan Jiráň první ženu poznal až u oltáře. O ruku ji požádal, protože byla smutná

7 pádů Honzy Dědka (13) - Jan Jiráň o netradiční svatbě

Pětašedesátiletý herec a hudebník Jan Jiráň má za sebou hned několik svateb. Ta první byla stejně bizarní jako ty ostatní. Herec měl svatební den s dívkou, s kterou se viděl podruhé v životě.

Jan Jiráň žije tak, jak se mu líbí. Občas tedy u něj narazíte na momenty, které se mohou zdát sice bizarní, ale zato velice úsměvné. Jeho první svatba například popírala veškerá společenská očekávání, která od novomanželů společnost požaduje. Jan Jiráň svou budoucí nevěstu potkal ve vlaku, nepromluvil s ní ani slovo, ale požádal ji o ruku.

„Jel jsem na představení do jižních Čech. Viděl jsem ve vlaku v černém smutnou dívku. Seděla na předposledním sedadle, okatá a děsně smutná. Začal jsem na ni dělat oči, usmál jsem se, ona vůbec nereagovala. Byla smutná, ať jsem dělal, co jsem dělal. Věděl jsem, že mám posledních pět kilometrů na to ji rozesmát, protože jsem potřeboval v Táboře přesedat. Měl jsem s sebou jenom notový sešit, vytrhl jsem jeden papír a mezi osnovy jsem napsal: Slečno, chtěl bych si vás vzít, snad to není moc ukvapené. A přidal jsem adresu. Ona jenom hekla. Nic víc. Vystoupil jsem a zapomněl jsem na to,“ jeho odvážnost ale přinesla ovoce. Za týden se budoucí nevěsta v černém ozvala.

Pozvánka na svatbu a svatební palanda

Svatba se odehrála za dva týdny. „Dostal jsem do schránky dopis a tam bylo: Pane, sejdeme se v 17:00 24. května před Staroměstskou radnicí. Přijďte se svědkem a kyticí. Říkal jsem si, že nebudu měkkej a jestli to má zařízený, tak si ji vezmu,“ rozhodl se. Peníze na hostinu si musel půjčit od maminky a během pár dní dokonce vymyslel i to, jak spolu budou žít. Svou nastávající viděl podruhé v životě až u oltáře, v černém.

„Vzal jsem si bílé džíny a bílé sako a ona byla zase celá v černém. Přišli jsme tam, měli jsme svědky, ale ona to neměla zařízený. Svědky jsme proto pustili domů a šli jsme k Hadovi, to byla taková slavná hospoda, a za ty tři stovky jsme tam měli takovou předmanželskou večeři a dali jsme si datum svatby, který jsme uskutečnili. Koupil jsem postel jakože manželskou. Neřekl jsem jí, že jsem jako fór koupil palandu. Přišlo mi to dobrý mít manželskou palandu,“ zavzpomínal Jiráň. Risk se ale oběma vyplatil, jejich manželství vydrželo dlouhých patnáct let. Jiráň nedávno pobavil, když vyprávěl, jak si vzal devadesátiletou španělskou domorodkyni.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.