10 nejdražších a nejluxusnějších svateb celebrit. Beckhamovi rozhodně nevedou

Pompézní svatba Brooklyna Beckhama

O víkendu se ženil syn Davida Beckhama Brooklyn a veselka to byla vskutku luxusní. Aby taky ne, když stála okolo 90 milionů korun. Jak si ale jeho svatba s herečkou Nicolou Peltz stojí v porovnání s těmi nejdražšími svatebními obřady, jaké kdy celebrity uspořádaly? Tady je Top 10.

Kim Kardashian a Kanye West (270 milionů korun)

Aby se ujistila, že její druhá svatba nebude levnější než první (ano, najdete ji rovněž na stupních vítězů!), rozhodla se Kim Kardashian svůj sňatek s Kanye Westem oslavit v ještě opulentnějším stylu. Jen místo konání v Itálii vyšlo pár na 9 milionů korun a nádherné šaty pro Kim dokonce ještě víc, přes 11 milionů korun. Aby toho nebylo málo, objednal Kayne speciálně pro hostinu 70 metrů dlouhý mramorový stůl s cenovkou 10,7 milionu korun.

Snoubenci se rovněž rozhodli proměnit svůj velký den v celý týden oslav, přičemž před svatbou navštívili i se svatebčany Paříž a následně ve Forte di Belvedere v italské Florencii zaplatili hostům pobyt ve stovce pokojů za 1,5 milionu korun a dalších 1,6 milionu korun za dopravu včetně letu mezi Paříží a Florencií. I toto manželství však letos v březnu skončilo a Kim už má nového přítele, o 13 let mladšího herce Peta Davidsona, který by se zřejmě v případě potenciální svatby měl připravit na nemalé výdaje!

Michael Jordan a Yvette Prieto (225 milionů korun)

Když si basketbalová legenda Michael Jordan v roce 2013 bral Yvette Prieto, dorazilo na svatbu do luxusního golfového klubu v Palm Beach na Floridu celkem 300 hostů včetně Tigera Woodse, Patricka Ewinga nebo Ahmada Rashada. O zábavu se novomanželům postarali zpěváci Usher a Robin Thicke, kteří si ze svatebního budgetu nepochybně ukrojili nemalou část. Podobně jako svatební dort, jenž měl celkem 7 pater a zdobily ho křišťálové brože. Na zakázku vyrobené svatební šaty Yvette obsahovaly i ručně vyráběné hedvábí, které si pár rovněž objednal speciálně pro tuto příležitost a večer všem hostům zpestřil i ohňostroj. Zkrátka veselka se vším všudy!

Kim Kardashian a Kris Humphries (225 milionů korun)

Na druhém místě máme i svatbu, kterou už si možná nepamatujete. Přitom má hned několik „nej“. Velmi pravděpodobně jde nejen o jednu z nejdražších svateb, ale i o jeden z nejkratších sňatků hollywoodských celebrit. A díky desítkám kamer, které tuto událost zachytily ve dvou speciálních epizodách show Keeping up with the Kardashians, se jí mohli zúčastnit i běžní diváci. Kim si oblékla šaty od návrhářky Very Wang – a to hned troje – poté, co se nemohla rozhodnout, které si pro svůj velký den vybrat. Dále na sobě měla diamanty v hodnotě milionu korun.

Na událost, kterou doma sledovaly miliony diváků, bylo pozváno více než 400 hostů. Být hostem také nebylo levné, seznam možných svatebních darů obsahoval nejdražší položku v hodnotě více než 3,8 milionu korun. Nejlevnější položkou pro ty, kteří měli omezený rozpočet, byly hodiny, které stály lehce přes 25 000 Kč. Jen za květiny pár utratil 50 milionů korun a dalších 135 tisíc korun za dort, který byl vysoký 2,4 metru a vážil více než 270 kilogramů. A pomyslná třešinka na onom dortu – Kim toto manželství ukončila o pouhých 72 dní později.

Justin Timberlake a Jessica Biel (146 milionů korun)

Pro italskou svatbu se nakonec v roce 2012 rozhodli zpěvák Justin Timberlake a herečka Jessica Biel, kteří si pro svůj svatební den zamluvili celý pětihvězdičkový hotel Borgo Egnazia i s přilehlým resortem. A jelikož je ani toto nepřesvědčilo o dostatečném soukromí před paparazzi, zaplatili si rovněž uzavření okolních budov. Jessica se rozhodla jít proti tradici a oblékla si nádherné růžové svatební šaty v hodnotě téměř milionu korun, které na zakázku navrhl Giambattista Valli. Závoj, který rovněž vytvořil Valli, byl ozdoben perlami, jež Jessica zdědila.

George a Amal Clooney (104 milionů korun)

Itálie se rovněž zalíbila Georgi Clooneymu a jeho nastávající. Ti se navíc rozhodli zaplatit cestovní náklady všech hostů, kteří se museli dostavit do italských Benátek. Není proto asi překvapením, že právě tyto cestovní výlohy společně s ubytováním pro hosty nakonec tvořily nejdražší položku ze svatebních nákladů (téměř 68 milionů korun). Amal vypadala v šatech od Oscara de la Renty, které navrhl na zakázku a které vyšly na 8,5 milionu korun, úchvatně. Pro srovnání, Georgeův smoking značky Giorgio Armani stál „pouhých“ 2,2 milionu korun. Pár také utratil 5,6 milionu korun za květiny Munaretto a přibližně 3,6 milionu korun za večeři o pěti chodech, kterou samozřejmě mimo jiné doprovázelo špičkové šampaňské nebo vodka Grey Goose.

Liza Minelli a David Guest (101 milionů korun)

Když zpěvačka Liza Minnelli kráčela v roce 2002 již počtvrté v životě k oltáři, uspořádala při té příležitosti jednu z nejextravagantnějších hollywoodských svateb vůbec. S Michaelem Jacksonem jakožto svědkem a Elizabeth Taylorovou jako družičkou muselo být každému z tisícovky hostů zcela jasné, že je čeká velkolepá show. Jackson i Taylorová dorazili na svatbu se zpožděním, zatímco Liza se v newyorském kostele Marble Collegiate Church objevila o hodinu dříve, aby se převlékla z černých šatů, ve kterých přijela, do róby v barvě slonové kosti od návrháře Boba Mackieho. Na obřadu hrál padesátičlenný orchestr a hostina se pyšnila dvanáctipatrovým svatebním dortem. Manželství však nemělo příliš dlouhého trvání a za něco málo přes rok pár podal žádost o rozvod.

Tom Cruise a Katie Holmes (79 milionů korun)

Tom Cruise a Katie Holmesová, známí pod společným jménem TomKat, se vzali na italském zámku Odescalchi z 15. století v Braccianu a svatební šaty celému svatebnímu ansámblu nenavrhl na zakázku nikdo jiný než Giorgio Armani. Mezi hosty byli Will a Jada Smithovi, David a Victoria Beckhamovi a Jennifer Lopezová, kteří novomanželům pomohli vypít 300 lahví červeného vína Barbesco (za více než 400 tisíc korun) a užít si ohňostroj a hostinu za doprovodu klasické hudby.

Christina Aguilera a Jordan Bratman (45 milionů korun)

Když se zpěvačka Christina Aguilera v roce 2005 vdávala za hudebního producenta Jordana Bratmana, byl to pořádný mejdan, který skončil až v pět hodin ráno. Pár si pronajal soukromou vinici v kalifornském Napa Valley, pro obřad najal 14členný orchestr a manželské sliby si oba vyměnili pod altánem plným fuchsiových, červených a růžových růží. Profesionální svatební plánovač Michael Gapinski prý proměnil prostor recepce v zimní říši divů se stovkami bříz, bílých růží a hortenzií. Pohádková svatba bohužel nevyústila v pohádkové manželství, pár se o pět let později rozešel.

Sir Elton John a David Furnish (35 – 45 milionů korun)

Elton John a David Furnish si své „ano“ řekli nedlouho poté, co Velká Británie legalizovala občanské svazky osob stejného pohlaví. Intimní obřad uspořádali ve windsorské Guildhall a poté oslavili svůj sňatek s celkem 600 hosty v luxusních stanech na pozemku svého windsorského sídla. Za kaviár či růžové šampaňské, které si vychutnávali například Victoria a David Beckhamovi, Donatella Versace, Sharon Stone nebo Claudia Schiffer, pár podle všeho utratil asi 3 miliony korun a dalšího čtvrt milionu padlo za značkové smokingy.

Madonna a Guy Ritchie (34 milionů korun)

Královna popu se po zásnubách v roce 2000 rozhodla, že její veselka na magickém a vznešeném skotském zámku Skibo bude nezapomenutelná. Na seznamu prominentních hostů nechyběla Gwyneth Paltrow, Donatella Versace a Stella McCartney, která Madonně navrhla svatební šaty za 1,8 milionu korun. Pro svůj velký den si pár pronajal celý zámek včetně přilehlých pozemků, což nepochybně tvořilo masivní část celkových nákladů. Po osmi letech společného soužití bohužel následoval rozvod.

Jak vidno, po posledním víkendu bude tento žebříček potřebovat změnu, neboť syn Davida Beckhama a dcera miliardáře Nelsona Peltze se se svou veselkou dokázali dostat na 7. místo žebříčku nejdražších svateb celebrit.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.