Celebrity

11. února 2024 08:15

David Laštovka

Jan Révai v mládí skončil ve vězení, přepadl benzinku. S herečkou Šulajovou má dva syny

Herec Jan Révai, kterého nejvíce proslavil filmový muzikál Rebelové nebo seriál Velmi křehké vztahy, slaví padesáté narozeniny. Než se stal slavným umělcem, měl za sebou hodně drsnou zkušenost. Kvůli dluhům přepadl benzinovou pumpu a skončil ve vězení.

Jan Révai, který patří mezi charismatické herce, má za sebou trpkou životní zkušenost. Když mu bylo devatenáct let, přepadl benzinovou pumpu a soud ho poslal na tři a půl roku do vězení. Na svobodu byl na podmínku propuštěn v polovině trestu. „Nadělal jsem tehdy dluhy, protože jsem hrál na automatech. Potřeboval jsem sto tisíc. Bylo tam osm. Prostě totální amatér, až je mi to dneska směšné,“ svěřil se v rozhovoru pro MF DNES.

Ke své minulosti se postavil čelem a tuto skvrnu se nikdy nesnažil zakrýt. Není na ni pyšný, ale nebojí se o ní otevřeně mluvit. „Měl jsem zásadu, že to budu říkat všem a vždycky,“ poznamenal Révai.

Po návratu z vězení mu nejvíce pomohlo to, že mohl začít hned pracovat. Postupem let se stal velmi obsazovaným hercem. Během své kariéry zazářil například ve filmovém muzikálu Rebelové nebo v seriálech Velmi křehké vztahy, V.I.P. vraždy nebo Krejzovi.

Se slovenskou herečkou má dva syny

Spokojený je i v soukromém životě. První manželství s půvabnou reportérkou Danielou sice skončilo po třech letech rozvodem, ale na podruhé už mu to vyšlo. Se slovenskou herečkou Zuzanou Šulajovou, kterou si bral po dvanáctiletém vztahu, má dva syny, třináctiletého Jakuba a jedenáctiletého Matěje. Co se týče jejich výchovy, bere si příklad ze svojí matky, která pro ránu nešla daleko. „Moje maminka byla sekernice tělocvikářka. Běhal jsem před ní kolem stolu a ona na mě křičela, abych dal ruce pryč, že to bude bolet ještě víc. Od té doby vím, jak zacházet se svými dětmi,“ prozradil s úsměvem v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Přečtěte si také: Džungle je zcela změnila. Herci Liška a Révai si mezi domorodci sáhli na dno svých sil

Mezi největší záliby Jana Révaie patří motorky. „Jezdit jsem začal už jako teenager, ale neměl jsem nikdy svoji vlastní motorku. Tu jsem si koupil až ve třiceti. Pak se naskytla příležitost objet Kavkaz, Jižní Ameriku, Chile a Bolívii. To bylo pro televizi, kde jsme se potkali s Pavlem Liškou. Projeli jsme pak i celou střední Ameriku,“ zavzpomínal nadšeně herec na pořad Vandráci na Prima COOL.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.