Janek Ledecký má rodinu plnou talentů. Zlatou z olympiády nemá jen Ester, ale i Katie

Janek Ledecký v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

V rodině zpěváka Janka Ledeckého je plno talentů a někteří jsou významnou součástí sportovní kultury. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS prozradil, že jeho pradědeček byl u zrodu fotbalového klubu Sparta. Moderátorce Radce Červinkové dále řekl, že v rodině má další zlatou olympioničku.

Janek Ledecký vystudoval práva, vydal se ale na dráhu zpěváka, skladatele a kytaristy. Od roku 1982 hrál ve skupině Žentour a v roce 1992 se pak rozhodl pro sólovou kariéru. Mezi jeho nejznámější hity patří skladby Proklínám, Na ptáky jsme krátký nebo třeba Pěkná, pěkná, pěkná.

Že má v krvi umělce, je zřejmé z jeho původu. Jeho maminka i její sestry byly totiž také umělkyně „Umělecké geny se dají vystopovat jednoduše. Moje maminka je z pěti sester, z toho dvoje dvojčata. Tetička zpívala v ostravské operetě. Máma učila na střední škole, ale vždy psala. Má na kontě několik knížek a jednu televizní hru. Mladší dvojčata zpívala v Semaforu, jedna z nich je Jana Knitlová, slavná filmová scenáristka,“ upřesnil Ledecký v premiéře pořadu Povídej, který si můžete poslechnout v neděli 27. srpna od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Sportovní talenty

Ke sportu má jeho rodina velmi blízko. Janek se už od útlého věku naučil lyžovat. „Díky tátovi jsem ve třech letech začal ve Špindlu s lyžováním,“ zavzpomínal během rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou.

Dcerou populárního zpěváka je Ester Ledecká, zlatá česká olympionička. Není ale jedinou v rodině, kdo sbírá zlaté medaile. „Ve vzdáleném příbuzenstvu je Katie Ledecká, plavkyně, která má několik zlatých olympijských medailí,“ svěřil hudebník. Katie je americkou šampionkou, podařilo se jí získal celkem šest zlatých medailí.

Pradědeček založil Spartu

Významní byli i jeho předci. Málokdo ví, že Ledeckého pradědeček z matčiny strany byl u zrození dnes legendárního fotbalového klubu Sparta. „Pradědeček se jmenoval Rudl. A se svými dvěma bráchy na konci devatenáctého století založili Spartu,“ uvedl.

To nebylo ale zdaleka jediné, o co se zasloužili. Příbuzní Ledeckého dokonce stvořili i konkurenční klub Slavia. „Začalo to prima fungovat, ale zjistili, že samotný ten klub je k ničemu a tak založili Slavii,“ pokračoval.

„Pak bez mého pradědečka tyhle dva bráchové tenkrát založili Český olympijský výbor. Tuhle informaci jsem se dozvěděl až loni,“ informoval s tím, že si říkal, jak je možné, že na takovou informaci čekal šedesát let. Zpěvák Janek Ledecký v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou zavzpomínala také na začátky své kariéry ale i na svého zesnulého bratra.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.