Celebrity

28. srpna 2023 11:00

CNN Prima NEWS

Janek Ledecký nikdy nepřekonal smrt bratra. Netušili jsme, že to hrozí, přiznal

POVÍDEJ (26)

Český zpěvák a skladatel Janek Ledecký v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS promluvil o tragickém odchodu bratra. Ten zemřel v pouhých 23 letech a Ledecký jeho ztrátu nikdy nepřekonal. Zpěvák přiznal, že sourozenec zemřel v důsledku předávkování.

Když bylo bratrovi Janka Ledeckého pouhých 23 let, předávkoval se. David Ledecký se tehdy také věnoval muzice. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS Janek promluvil o jeho smrti, ke které se ve veřejném prostoru spíš nevyjadřuje. S odchodem bratra v tak mladém věku se známý skladatel těžko vyrovnával. V pořadu dokonce přiznal, že taková ztráta se ani překonat nedá. „Ano, předávkoval se. Nedá se to překonat. S tím se musíte naučit žít,“ myslí si hudebník.

„Je to tragédie, co k tomu říct. Každá smrt mezi rodinou nebo přáteli se přijímá těžko. Ale v momentě, kdy je to přírodní proces, že odchází ti nejstarší, se s tím člověk sice nerad, ale smíří. Nikdo jsme netušili, že tohle hrozí,“ přiznal Ledecký v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou. „Je to o tom, že je potřeba si uvědomit, že vše, co vnímáme jako jistoty, je mnohem křehčí,“ dodal slavný muzikant.

Janek Ledecký vystudoval práva, advokátní kancelář si ale nikdy neotevřel. Místo toho ho okouzlila kytara a Ivan Hlas. Od roku 1982 hrál ve skupině Žentour a v roce 1992 se vydal na sólovou kariéru. Je úspěšný písničkář a otec dvou šikovných dětí, přičemž dcera Ester sbírá zlaté olympijské medaile ve snowboardingu i sjezdovém lyžování. Mezi jeho nejznámější hity patří skladby Proklínám, Na ptáky jsme krátký nebo třeba Pěkná, pěkná, pěkná.

Čtěte také: Zpěvák Janek Ledecký o úspěšné dceři. Na lyže stoupla ve dvou letech a už je nesundala

S moderátorkou Radkou Červinkovou dále pohovořil o svých předcích a začátcích kariéry. Prozradil také, jak to bylo s domácí výukou Ester a Jonáše, a řekl, že má v rodině krom Ester ještě další zlatou olympioničku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.