Lucie jede dál. Máme štěstí, že jsme zatím všichni naživu, říká o kapele Michal Dvořák

Michal Dvořák v Show Jana Krause

Člen legendární hudební skupiny Lucie Michal Dvořák zavzpomínal na divoké devadesátky a promluvil o náročnosti svého povolání. Jak vzpomíná na setkání s Rolling Stones a co dalšího na sebe prozradil?

Michal Dvořák se hudbě věnuje už pěknou řadu let. Málokdo o něm ale ví, že si v dětství vyzkoušel dokonce i herectví. „Ano, to byl takový omyl,“ řekl s úsměvem v pořadu Show Jana Krause. „Bylo to asi v páté nebo šesté třídě,“ doplnil člen legendární kapely a autor projektu Vivaldiano. Jeho působení mají ale diváci spojené především s hudební skupinou Lucie, která příští rok oslaví 40. výročí vzniku a která se od počátku potýká s různými personálními změnami a pauzami. „Skupina Lucie jede dál,“ prohlásil klávesista.

Mohlo by vás zajímat: Michal Dvořák z Lucie měl tvrdou výchovu: Žil jsem s babičkou v Alžíru a ta mě řezala

„My máme zatím to štěstí, že jsme všichni naživu. Protože to není u spousty kapel ve světě nic ojedinělého, že někdo ze členů odejde. Ale když odejde na věky, už to pak nemá řešení. Dokud se skupina nerozloží na kationty a anionty, naděje žije,“ uvedl osmapadesátiletý hudebník. On sám je členem skupiny téměř od jejích počátků v 80. letech. Byl tedy také u toho, když Lucie hrála v létě roku 1995 na strahovském stadionu jako předkapela kultovních Rolling Stones. „My jsme měli to štěstí, že jsme před nimi hráli na Strahově, a musím říct, že je to zážitek,“ poznamenal Dvořák. Obdivem k této kapele ostatně dodnes nešetří.

Změna životního stylu

Zároveň ale z vlastní zkušenosti ví, že s přibývajícím věkem je nutné držet rockerskou nespoutanost trochu na uzdě a pozměnit životní styl. „Říká se, že kdo si to z těch slavných rockerů nehlídá, už tady není,“ dodal Michal, který má za manželku DJ Luccu. „Je to společensky náročné povolání, ale nejsme jediní. Herci na tom asi nejsou o moc líp,“ poznamenal Michal. Na dobu devadesátek a největšího úspěchu kapely Lucie ale vzpomíná moc rád. „Nás to strašně bavilo. Devadesátky jsou společenský fenomén. To nebylo zdaleka jen v muzice. Lidé měli pocit, že najednou všechno jde, že se budou mít všichni rádi. Dokonce si nezištně pomáhali,“ zavzpomínal na staré časy muzikant.

Čtěte také: Michal Dvořák na manželku prozradil, že chodí spát až v šest ráno. Je to nezdravé, říká

Těší ho, že se mezi mladé lidi vrací obliba rockové muziky, obává se však, že módní vlny jsou příliš rychlé. „Kapely, aby se o nich vůbec vědělo, potřebují čas. A ten čas dnes bohužel nemají, protože mladí dnes ‚svajpujouʻ,“ dodal tatínek dvou synů. Co se nových technologií týče, snaží se také zůstávat v obraze a je víceméně velmi optimistický.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.