Celebrity

20. srpna 2023 10:00

Eliška Reiglová

Jednoduchý recept, na který nedá dopustit: Cuketové těstoviny podle Meghan Markle

O Meghan Markle je známo, že ani jako herečku a posléze ani jako vévodkyni ji neopustila vášeň k vaření. Koneckonců zrovna pekla kuře, dnes známé jako zásnubní, když ji princ Harry požádal o ruku. Otáčet se okolo plotny ji zkrátka baví, ne vždy je ale čas na složité recepty. Proto její kuchařka obsahuje i desetiminutovku ze tří ingrediencí, na kterou nedá dopustit.

Výraznou osobností je Meghan Markle dlouhodobě a je o ní známo, že se nikdy nevěnuje jen jedné činnosti. Zpočátku byla aktivistkou za práva žen, pak se stala herečkou a souběžně s kariérou vedla blog. Jedním z témat na něm bylo i vaření, které vévodkyni nesmírně baví, a na které si udělala vždy čas i během natáčení.

Věnovat se pracovním povinnostem a souběžně domácnosti není vždy jednoduché, naštěstí ale existují i snadné recepty, díky kterým lze v kuchyni strávit minimum času a zároveň vytvořit kvalitní pokrm. Jeden takový má Markle v malíčku a dostal se díky ní k dalším milovnicím domácí stravy.

Cuketové špagety

„Díky pomalému vaření bude omáčka na těstoviny chutnat tak krémově, že byste si mysleli, že v ní je spousta másla a oleje. Ve skutečnosti obsahuje ale jen cuketu, vodu a trochu bujónu,“ řekla Meghan Markle magazínu Delish.

Na celý recept potřebujete pouze cuketu, vodu a bujón. Pod omáčku budou pak pochopitelně potřeba těstoviny a pokud si ji budete chtít trochu zpestřit, přidáním cibule a česneku nic nezkazíte. Právě tyto dvě ingredience, budete případně potřebovat jako první.

Postup: Nejprve si na pánvi na mírném plameni na trošce olivového oleje osmahnete nadrobno nakrájené dva stroužky česneku a jednu malou cibuli. Následně do hrnce přidáte nakrájenou cuketu, kterou necháte dvě minutky smažit. Poté už jen stačí rozmíchat bujón v horké vodě a přilít tuto směs do hrnce. Pak si můžete zajít do města vyřídit vše potřebné, protože omáčka se bude až pět hodin vařit.

Pokud máte rádi opravdu jemnou konzistenci, směs můžete po příchodu domů projet tyčovým mixérem. Nakonec ji stačí už jen smíchat s čerstvě uvařenými těstovinami podle vašeho výběru. Na talíři lze pokrm ještě dozdobit sýrem nebo chilli vločkami, které mu dodají určitou pikantnost.

Historik Kovář o vztahu Harryho a Meghan:

Sdílejte článek
Štítky cuketa těstoviny omáčka Meghan Markle recept pokrm

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.