Cyklista, který měl napadnout maminku Miss Červové, se brání: Jen jsem ji odclonil

V srpnu 2022 došlo ke konfliktu mezi cyklistou a maminkou modelky Vanesy Červové Markétou (†47). Ta po dvou dnech od údajného napadení zemřela na srdeční selhání. Podle pitvy měla poraněné vnitřní orgány. Právě muž, který měl ženu několikrát udeřit, nyní veřejně promluvil.

Modelka Vanesa Červová na ten den nikdy nezapomene. Příjemný výlet se náhle změnil v peklo na zemi. S maminkou se dostaly v centru Prahy do konfliktu s rodinou na kolech. Zpočátku se jednalo pouze o slovní výměnu, později však přešla ve fyzické napadání. „On ji chytil za vlasy a předklonil ji, aby se nemohla bránit. Dával jí pěstmi do břicha i do hrudníku, kopal do ní. Údery do břicha i hrudníku byly fakt intenzivní a bylo jich hodně,“ popsala dívka na sociálních sítích. Její matka Markéta Červová dva dny nato zemřela na Takotsubo syndrom, tedy onemocnění projevující se jako akutní koronární syndrom či srdeční selhání.

Mohlo by vás zajímat: Pěsti do břicha i kopy. Miss Červová popsala brutální napadení před smrtí maminky

Finalistka soutěže krásy se o celém incidentu rozpovídala na svém Instagramu o dva roky později, protože nebyla spokojená s návrhem trestu. Státní zástupce podle Červové navrhuje tři roky s podmíněným odkladem na pět let. Podle Vanesy je případ její maminky kvalifikován jako ublížení na zdraví bez následku smrti. S tím modelka nesouhlasí a podle ní je trest za zmařený lidský život velice nízký.

Promluvil i cyklista

Nyní se k celému incidentu vyjádřil i obžalovaný. „Paní Červové je mi velmi líto, ale z mé strany na ní neproběhlo absolutně žádné násilí,“ sdělil muž v rozhovoru pro Blesk. Poškozenou rodinu však dodnes nekontaktoval a ve své původní výpovědi násilí připustil. „Jenom jsem ji odclonil od sebe, aby mi neubližovala, to je celé,“ tvrdil cyklista.

Čtěte také: Znásilňovali děti a od soudu odešli s podmínkou. Poslední případ není bohužel výjimkou

Muž posléze dál pokračoval ve své obhajobě. „Neuhodil jsem ji ani jednou. Není tam jediný kopanec, není tam jediná pěst. Potvrzuje to policejní hlídka z místa,“ uvedl. V původní výpovědi je však pospaná možná rána do hlavy. Jak uvádí deník Blesk, podle obžaloby muž sdělil, že do řidičky nekopal ani ji nijak neudeřil. Údajně se pouze bránil, když ho napadala. To ji chytal za vlasy a mohl ji i praštit – v rámci bránění se. Rána prý mohla směřovat do hlavy, maximálně do horní části trupu.

Cyklista nicméně věc odmítl dále popisovat. „Nebudu to komentovat. Ve spise je veškerá pravda a všechny věci hovoří pro mě. Nemají žádné důkazy a chtějí mě tady pranýřovat na ničem. U soudu se pravda ukáže,“ prohlásil muž, který si stojí za tím, že nic neprovedl.

Podívejte se na Vanesu Červovou v soutěži Hledá se Miss:

Sdílejte článek
Štítky smrt matka modelka napadení Vanesa Červová Miss cyklista Markéta Červová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 6. 2024

Pokud jste připraveni a dobře zorganizováni, Berani, měl by dnešní den proběhnout hladce a příjemně. Nebojte se oddávat fantaskním snům a věcem rozmarné povahy. Máte právo vybočit z běžné rutiny. Pokud jste však své úkoly nedělali pořádně, budete nyní muset věnovat čas dohánění a plánování dopředu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.