Celebrity

20. května 2024 12:36

Eliška Reiglová

Maminka Vanesy Červové zemřela po napadení cyklistou. Jen jsem se bránil, tvrdí

Finalistka České Miss Essens, Vanesa Červová, přišla za tragických okolností o svou maminku. V centru Prahy ji zmlátil cyklista, napadená žena později zemřela. Příspěvek o tom, jak útok proběhl, se během pouhého dne stal virálním. Cyklista ale tvrdí, že napadený byl on a že se pouze bránil.

Modelka Vanesa Červová již dříve pro web Prima Ženy uvedla, že její maminka zemřela za velmi tragických okolností. Vanesa tehdy nechtěla přesně popsat, co se stalo. V polovině května v sobě ale našla sílu, celý příběh ze svého pohledu sepsala a zveřejnila na Instagramu. K tragédii došlo 29. srpna 2022.

Vanesa a její maminka se dostaly do konfliktu s rodinou, která se v centru Prahy pohybovala na kolech. V první fázi šlo o verbální konflikt. Červová tvrdí, že její maminka byla obviněna, že do skupiny na bicyklech najela. Na semaforu ale pak naskočila zelená, Červová s maminkou od místa hádky prý odjížděly autem pryč. Tatínek od rodiny je údajně začal pronásledovat na kole.

Brutální napadení a smrt

Jakmile je cyklista, který neměl ani hledět na dopravní předpisy, dohnal, došlo podle Červové k fyzickému napadení. „On ji chytil za vlasy a předklonil ji, aby se nemohla bránit. Dával jí pěstmi do břicha i do hrudníku, kopal do ní. Údery do břicha i hrudníku byly fakt intenzivní a bylo jich hodně,“ popsala Vanesa na sociálních sítích.

Vanesa uvedla, že se pokusila mamince v boji pomoci. „Cyklistu jsem od mamky odstrčila a on se začal přetahovat se mnou, dával mi rány do ramen pěstmi a držel mě za krk. Máma se jen klepala a bylo vidět, že je z té situace úplně mimo,“ napsala. Dne 1. září 2022 maminka Vanesy Červové bohužel zemřela.

Čtěte také: Pěsti do břicha i kopy. Miss Červová popsala brutální napadení před smrtí maminky

Modelka tvrdí, že maminka měla vnitřní zranění, že před napadením na ulici netrpěla žádnými zdravotními problémy. Zveřejnila i znění lékařské zprávy, ve které se píše, že její maminka utrpěla zranění v podobě trhliny tenkého střeva, krevní výrony v oblasti střev, zranění v oblasti močovodu i vaječníků... Lékaři konstatovali, že úmrtí (akutní srdeční selhání) může mít souvislost s napadením, že smrt mohla nastat v důsledku kombinace stresových faktorů.

Trest a obhajoba

Státní zástupce podle Červové navrhuje 3 roky s podmíněným odkladem na 5 let. Podle Vanesy je případ její maminky kvalifikován jako ublížení na zdraví bez následku smrti. Právě to je bod, který modelka rozporuje. Je přesvědčená, že navrhovaný trest pro pachatele je nízký. Je také přesvědčená, že napadení a následné zranění mělo přímý vliv na rodinnou tragédii.

Deník Blesk zveřejnil informaci, že obžalovaný muž tvrdí, že napadený byl on a pouze se bránil. Přiznal, že za Vanesou a její maminkou na kole vyrazil a že jim zaťukal na okno. Telefon prý modelce vzal proto, že měl za to, že je fotografován nebo natáčen. Škrábanec a roztržené tričko, které Vanesa Červová v příspěvku zmiňovala, měl policistům ukazovat přímo na místě.

Podívejte se na Vanesu Červovou v soutěži Hledá se Miss:

Sdílejte článek
Štítky zranění smrt cyklista maminka napadení Česká Miss Essens Vanesa Červová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 6. 2024

Berani, věnujte dnes velkou pozornost svým přátelům. Někdo z nich možná prochází těžkým obdobím a potřebuje trochu více podpory a pozornosti. Pokud můžete, dejte dohromady několik kamarádů a uspořádejte improvizovaný oběd či večeři nebo jakoukoli jinou aktivitu, která vám umožní se zasmát, sblížit a sdílet. Vaše přátelství jsou pokladem, kterého je třeba si vážit a pečovat o něj.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.