Celebrity

2. června 2024 06:30

David Laštovka

Představitel Jindřicha z Princezny ze mlejna se změnil k nepoznání. Po natáčení uklízel WC

Pohádka Princezna ze mlejna, v níž herec Radek Valenta ztvárnil postavu Jindřicha, z něj udělala hvězdu. V době natáčení mu bylo 17 let. Pak se po něm ale slehla zem. Kam vedly jeho další kroky a co dělá dnes?

Od premiéry pohádky Princezna ze mlejna režiséra Zdeňka Trošky 1. června uplynulo 30 let. Mezi hlavní tváře patřila Andrea Černá, která ztvárnila Elišku, a Radek Valenta, jenž zazářil v roli Jindřicha. K roli se dostal náhodou. Ve čtvrtém ročníku pražské konzervatoře absolvoval konkurz na film Karla Kachyni Prima sezona, na který se přišel podívat i režisér Zdeněk Troška.

Proč se Zdeněk Troška rozhodl skončit s filmem?

„Zaujal mě na první pohled. Přesně takhle jsem si Jindřicha představoval. Svoji roli zvládl skvěle,“ zavzpomínal Troška pro web Prima Ženy. Kvůli pohádkové postavě byl Valenta nucen změnit svoji image. Musel si nechat narůst dlouhé vlasy a následně „vyfasoval“ trvalou, aby měl kudrliny.

Podobné články

Po natáčení odjel zkusit štěstí do USA

Princezna ze mlejna Radka Valentu, který v únoru 2024 oslavil 48. narozeniny, sice proslavila, v herecké kariéře mu ale příliš nepomohla. Další velká role už nepřišla a postupem let zmizel z povědomí televizních diváků. Po natáčení se na jeden rok vydal na zkušenou do USA. K divadlu se nedostal, proto dělal vše, co bylo potřeba, aby se uživil. Roznášel jídlo, uklízel toalety, vykládal kamiony...

Čtěte také: Andrea Černá alias princezna ze mlejna si přála pět dětí. Osud jí žádné nedopřál

Po návratu do Česka se vrátil k herectví. Působí v divadle a věnuje se dabingu. Usadil se a raduje se ze dvou malých synů. Rodina je pro něj vším. Žije spokojeným životem a na další velkou příležitost před kamerou stále čeká.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 7. 2024

Jste dynamická osobnost, Berane. Díky dnešní nebeské energii byste se měli snažit nevynakládat energii na nesmyslné rozhovory. Snažte se být trochu pragmatičtější. Velmi pečlivě zvažte případné kompromisy. Pokud budete stát pevně na svém, dosáhnete svých cílů mnohem rychleji.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.