Celebrity

13. dubna 2024 09:33

Eliška Reiglová

Jiří Procházka si domov vytvořil rekonstrukcí chaty. Okázalost nehledejte, chce hlavně klid

Ve věku pouhých 31 let se mistr smíšených bojových umění Jiří Procházka nesmazatelně zapsal do dějin nejen českého sportu. Zápasník, z něhož doslova čiší nezdolná vnitřní síla a odhodlání, našel svůj domov nedaleko Brněnské přehrady. Okouzlující příroda v okolí ho oslovila na první pohled. Právě zde nachází klid před náročnými souboji.

Láskou na první pohled pro Jiřího Procházku, rodáka z Hostěradic nedaleko Znojma, byla chata na kopci blízko Brněnské přehrady. Narazil na ni díky tipu své bývalé přítelkyně, která zpozorovala výhodnou nabídku. Jak se později ukázalo, toto malebné stavení pro něj bylo jako stvořené.

„S realitním makléřem jsem tam zašel a po deseti minutách procházení řekl, že ji chci. Buď to tam zkrátka je, nebo není,“ popsal Procházka v rozhovoru pro iDnes.cz V podstatě ihned tak věděl, že právě toto místo pro něj bude ideální oázou klidu.

Rekonstrukce, jemnost a příroda

Procházka zrekonstruoval chatu podle svých představ a přetvořil ji v místo klidu a meditace připomínající téměř svatyni. Nečekejte však přepych - globální sportovní hvězda investovala do bydlení spíše skromně. Nejvíce si cení jednoduchosti a sepětí s okolní přírodou.

Čtěte také: Procházkův trenér před UFC 300: Než brutální čísla, raději osvědčená dřina a odříkání

„Je to nádherné bydlení, které jsem si vysnil, a jsem šťastný, že můžu díky poloze být blízko přírodě. Tak se pak můžu naplno věnovat svému řemeslu,“ uvedl tvrdý bijec pro Redbull.com s tím, že nejvíce hrdý je asi na stůl z masivního dřeva, který stojí v obýváku.

Chata je zařízená velice střídmě, ale Procházka v ní nalezl vše, co potřebuje. Na své milované Japonsko, kde se stal šampionem organizace Rizin, si může vzpomenout pokaždé, když projde kolem vystavených katan a orientálních sošek, které sbírá. Nejcennějšími artefakty jsou pro něj ale mistrovské pásy.

Poslechněte si rozhovor s trenérem Procházky Martinem Karaivanovem:

Sdílejte článek
Štítky Japonsko příroda rekonstrukce chata chalupa domov Znojmo Jiří Procházka Brněnská přehrada Hostěradice

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 5. 2024

Jste vstřícní, Berani, ale ve vztazích si často pletete pomáhání s výchovou. Máte tendenci se hodně obětovat. Dnes se možná naučíte říkat ne, když budete mít pocit, že váš partner překročil hranice toho, co mu můžete dát. Pokud to uděláte, možná znovu objevíte něco podstatného, co jste možná cestou ztratili – své ego.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.