Celebrity

7. ledna 2024 06:00

David Laštovka

Otec Lucie Vondráčkové randil s Gábinou Osvaldovou. Jeho žena má ekvádorské kořeny

Lucie Vondráčková o dětech a vztazích

Hudebník Jiří Vondráček, otec zpěvačky Lucie Vondráčkové, má na svém kontě řadu hitů. Mezi nimi například píseň Máš chuť majoránky, již nazpíval Karel Zich, nebo Copacabana, kterou napsal pro svou sestru Helenu Vondráčkovou. Jaké je jeho soukromí?

První velkou láskou Jiřího Vondráčka byla herečka a textařka Gabriela Osvaldová, s níž se seznámil na studiích na DAMU. „U Vondráčků to bylo senzační. Chodili jsme se koupat, vyráželi na zábavy, občas kradli Vondráčkovým auto. Je zázrak, že nás tenkrát nezavřeli za to, jak jsme řádili,“ zavzpomínala Osvaldová pro deník Aha! Jejich studentská láska se nakonec proměnila v přátelství. Přestože se rozešli, navštěvovat se nepřestali a vídali se dál. „Já jsem pak do Slatiňan jezdila i se svým dalším chlapcem,“ dodala Gábina.

Osudovou ženou Jiřího Vondráčka se nakonec stala o sedm let mladší textařka Hana Sorrosová, která má exotické kořeny. Narodila se v Praze, její otec však pochází z Ekvádoru. Seznámil je jejich společný kamarád. Na prvním rande hráli šachy. „Asi po čtyřech letech mě stát pustil na tři měsíce za tatínkem do Ekvádoru. Během odbavení jsem Jiřímu řekla, že čekám miminko, a odletěla jsem. Jirkovi jsem nedala žádnou možnost na reakci, prostě jsem se pak otočila a odešla,“ prozradila Hana Sorrosová v rozhovoru pro Český rozhlas Dvojka.

Lásku si museli prosadit

Když v Ekvádoru rodině oznámila, že bude maminkou, strhla se mela. „Můj táta reagoval strašně. Vůbec se mu to nelíbilo. Jirka měl štěstí, že tam nebyl. Ekvádor je velmi bigotní. Moje babička plakala, byla nešťastná, táta byl naštvaný a mně bylo špatně. Celý pobyt byl šílený. Táta chtěl všem konečně ukázat dceru a ta přijela těhotná. Táta se rozhodl, že už mě domů nepustí. Že budu studovat v Oxfordu a že se o mě postarají a že už tam zůstanu. Mně se to ale nelíbilo, byla jsem zamilovaná a vrátila se zpátky za Jirkou,“ přiblížila textařka.

Čtěte také: Ivan Vyskočil o soužití s Ivanou Andrlovou i exotickou Anife. Která byla lepší?

V březnu roku 1980 se jim narodila dcera Lucie, o sedm měsíců později se brali. „Dcera Lucie má nadání na jazyky po mojí mamince, která má státnice z jedenácti jazyků,“ prozradila Hana. Poté se jim narodil syn David, který na rozdíl od své rodiny žije tak trochu v ústraní. Když dostudoval, stal se jeho vášní poker. „Je dobrý, jde mu to. Přijde mi to nepochopitelné, ale on se tím živí. Hraje přes počítač s celým světem. Tam začíná tu hru třeba dvě stě tisíc lidí a on se musí dostat do finále, kde už se potom hraje o peníze. Najednou jich tam hraje deset. Žádné štěstí, žádná náhoda, musíš to umět,“ promluvil o něm v minulosti v rádiu Frekvence 1 jeho otec Jiří.

Hana s Jiřím jsou spřízněné duše a sehraná dvojice. Oba rádi čtou, především beletrii o středověku. U Sázavy mají srub, kam často jezdí, hrají tam na kytaru a relaxují. Společně píší písně pro řadu interpretů. Vondráček skládá hudbu, Sorrosová texty. V minulosti od nich bral písně například Karel Gott, Karel Zich nebo Helena Vondráčková. Momentálně nejvíce hitů dodávají své dceři Lucii, která je úspěšnou zpěvačkou i herečkou. I po 43 letech v manželství z nich stále vyzařuje zamilovanost a úcta k druhému.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.