Celebrity

5. června 2024 13:55

David Laštovka

Jitka Zelenková se s Štaidlem rozešla kvůli Ivetě Bartošové. Odmítla s ní i zpívat

Jitka Zelenková byla za mlada rebelka

Zpěvačka Jitka Zelenková, jež oslavila 74. narozeniny, patří k ženám, které stárnou s grácií a dokazují, že věk je pouze číslo. Jak to měla v životě s láskou a proč se nikdy nestala matkou?

Zpěvačka se sametovým hlasem, Jitka Zelenková, zpívala třináct let po boku Karla Gotta. Během angažmá se zamilovala do šéfa souboru Ladislava Štaidla. Přestože byl ženatý a svou rodinu kvůli ní neopustil, chodili spolu jedenáct let.

Mohlo by vás zajímat: Jitka Zelenková byla léta milenkou Ladislava Štaidla. Muže na vdávání ale nepotkala

„Aby mohl náš vztah skončit happy endem nebo naopak velmi drasticky, postrádal jeden důležitý aspekt - velkou a spalující lásku. A tak jsme se měli jenom velmi rádi a náš vztah byl založen na přátelství, společných profesních zájmech a samotě dlouhých zájezdů,“ vzpomínal ve své knize Víno z hroznů na jejich vztah Štaidl.

Byla posedlá, řekl o ní Štaidl

Jitku Zelenkovou označil jako nesmírně pilnou a cílevědomou, mile emancipovanou, ale také zdravě promiskuitní. „Zpívat a pracovat jako posedlá, u moře opalovat své pěkné tělo a milovat se s člověkem, který vyhoví jejímu náročnému vkusu, to jsou její tři základní životní poslání. To všechno dělá ráda, dobře, se zaujetím a nasazením,“ napsal o ní Ladislav Štaidl. Zajímavostí je, že si spolu celý život vykali. Brali to jako zábavnou hru.

S Bartošovou a Penkem odmítla vystupovat

Jejich románek skončil poté, co se Štaidl dal dohromady s Ivetou Bartošovou a začal pro ni psát písničky. Po Zelenkové tehdy žádal, aby vystupovala ve trojici s Ivetou a Michalem Penkem. „Odmítla jsem to. Nedovedla jsem si to představit. Rozešli jsme se jak pracovně, tak soukromě,“ prozradila zpěvačka redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Ladislav a Jiří Štaidlovi: Ženy je milovaly. Kdo z nich randil s Ivanou Trump a Dádou Patrasovou?

Přestože milovala nesprávného muže, který byl zadaný, ničeho ve svém životě nelituje. Později měla i jiné partnery, ale žádný z nich nebyl ten pravý. Nakonec zůstala sama, žije svojí prací, kterou miluje.

Proč netoužila po dětech?

Že se nedočkala vlastních potomků, jí nevadí. „Podvědomě jsem se bála, abych nekopírovala model svých rodičů. Jako dítě jsem pořád někde putovala, od rodičů k babičce, pak k tátovi. S mámou jsem byla v podstatě nejvíce až od osmnácti let. Úplnou rodinu jsem nikdy nepoznala. Obdivuji, když se vytvoření rodiny někomu povede, ale nelituji, že to není můj případ,“ prohlásila v pořadu 13. komnata zpěvačka, která si stále udržuje štíhlou postavu, pleť bez vrásek a krásné vlasy. „Receptem pro udržení kondice je život bez chlapa,“ okomentovala to s úsměvem.

Jitka Zelenková prozradila, že je šťastně single (Showtime, 2022):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.