Životní styl

5. listopadu 2022 13:02

Komerční sdělení

Spisovatelka Johana Fundová vydává novou knihu: V publikaci se vrací do období milénia

Johana Fundová (33) napsala knižní bestsellery Devadesátky či román Hezký, ale narovnej se a aktuálně přichází na trh s novou knihu s názvem Milénium. V publikaci se spisovatelka zaměřuje na období milénia a zkoumá zásadní pop-kulturní fenomény, které jsou spjaty s lety 2000 až 2005.

Kniha Milénium navazuje na úspěšné Devadesátky a vychází v nakladatelství CPress. Milénium je období, které zažila mladší, střední i starší generace a zatím se nikdo kromě Johany Fundové v ucelené podobě tomuto období nevěnoval.

O autorce

Johana Fundová je autorkou knižního bestselleru Devadesátky! a románu Hezký, ale narovnej se. Mimo to je také zakladatelka populární facebookové a instagramové stránky Pure devadesátky, na které sbírá fenomény, srdcovky a bizáry 90. let a milénia.

V devadesátých letech si představovala, že jednou založí časopis TV bedna, nejzábavnější magazín o seriálech. Žurnalistiku sice vystudovala, ale místo časopisů se nakonec profesně věnuje online marketingu a sociálním sítím. Nyní přichází s dalším knižním hitem Milénium!, navazující na předchozí Devadesátky!. V publikaci mapuje fenomény, kterými jsme žili v prvních letech nového tisíciletí.

„Chtěla jsem vytvořit tištěný stroj času. Aby měl čtenář po otevření knihy pocit, že se vrátil do období milénia, kdy jsme si s kamarády psali na ICQ či poslouchali písničky na MP3 přehrávačích . Z osobních zážitků, které byly do knihy zahrnuty, mě nejvíce zasáhla vzpomínka pana Petra Fejka na povodně v zoo,“ říká Johana Fundová, která si za kmotry své knihy vybrala Sámera Issu a Juliána Záhorovského.

Slavnostního křtu se zúčastnilo mnoho známých tváří

Kmotry knihy se pod dohledem muzikanta Ondřeje Hejmy (71) stali zpěváci Sámer Issa (37) a Julián Záhorovský (37). Slavnostního křtu se dále zúčastnil například režisér Vít Klusák (42), herec Jakub Wehrenberg (48), bývalá šéfredaktorka časopisu Bravo Sandra Bursáková nebo Věra Komárová, majitelka společnosti Dermacol.

Tito všichni do nové knihy Johany Fundové přispěli svým textem, ve kterém vzpomínají na první roky tisíciletí. Svou vzpomínku má v publikaci Milénium! celkem 36 osobností, dále například Ondřej Brzobohatý (39)který nyní na Primě vystupuje v oblíbeném pořadu Inkognito, nebo Laďka Něrgešová (46) a Karolina Hošek (32), moderátorky CNN Prima News.

„Byly jsme nepolíbené děti z malých měst, pobláznily jsme republiku. Vůbec jsme si nedovedly představit, do jakého mediálního zájmu nás vystupování v televizní soutěži dostane. Je moc hezké, že si na nás lidé pamatují. A děkujeme za to,“ zavzpomínal po křtu Julián Záhorovský.

Sámer Issa má také s dobou milénia spojeny průlomové okamžiky ve svém životě. „S tou dobou se mi na prvním místě vybaví soutěž, kterou jsem prošel. Byl jsem tehdy na střední škole cestovního ruchu a hotelnictví a celý život se mi změnil. Bylo mi 18, odstěhoval jsem se do Prahy. Od té doby tady žiju, procestoval jsem řadu zemí a živím se hudbou. Je to velký dar a je to super,“ vzpomíná zpěvák na své hudební začátky v pěvecké soutěži.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.