Celebrity

7. července 2024 14:22

Eliška Reiglová

Jsem střízlivá a silnější, hlásí Cara Delevingne. K léčbě ji donutily děsivé snímky

Cara Delevingne (31) se stala hvězdou přehlídkových mol, když jí bylo 18 let. Zaujala nevšední krásou, kterou podtrhovalo na tehdejší poměry nezvykle husté obočí. Před necelými dvěma lety to ale vypadalo, že slávu a pracovní nasazení už neustála. Snímky, na nichž byla rozcuchaná, s rozmazaným líčením a bez bot její fanoušky vyděsily. Nyní hlásí, že je střízlivá a silnější.

Do velkého světa módy vstoupila Cara Delevingne jako roztomilé a nevinné děvče. Rychle se vyšvihla mezi celosvětovou špičku a kromě modelingových nabídek začala dostávat i herecké. Nikdy se netajila tím, že je duší rebelka, která nepohrdne alkoholem ani milostnými aférkami s muži i ženami. V nedávných měsících ale její chování i vzhled odpovídali ještě horším neřestem.

Už v květnu 2022 si fanoušci modelky všimli prvních náznaků, že s ní něco není v pořádku. Na Billboard Music Awards se až příliš měla ke zpěvačce Megan Thee Stallion, které dala ruku pod šaty, rušila ji při pózování na červeném koberci a přerušovala její rozhovory s ostatními hosty. To přitom byla jen špička ledovce.

Ohromný pád

Na začátku září téhož roku se Delevingne vydala na letiště v Los Angeles, kde nasedla do soukromého letadla rappera Jay-Z. O necelou hodinu později z letounu znovu vystoupila, kufry si vyskládala zpět do auta a odjela. Měla rozcuchané vlasy, rozmazané líčení a na nohou jí chyběly boty. Kamery zachytily i její nekoordinované pohyby.

„Všichni se o ni bojíme. Situace se zhoršuje už týdny a musela se do ní zapojit Cařina rodina. Diskutujeme nad intervencí. Chceme se ujistit, že Cara dostane a přijme pomoc, kterou potřebuje,“ řekl krátce po incidentu deníku The Sun dobrý přítel modelky a herečky, který si přál zůstat v anonymitě.

Čtěte také: Požár zdevastoval vilu slavné modelky, dva lidé se zranili. Mám zlomené srdce, píše Delevingne

Matka Cary Delevingne v minulosti bojovala s depresí a závislostí na heroinu. Její rodina má proto cenné, i když těžce získané zkušenosti s tím, jak pomoci blízkému, který se ocitl v komplikované spirále problémů nejhoršího druhu. Možná právě tyto zkušenosti nakonec modelce pomohly k tomu, aby se jí podařilo vystřízlivět. Nyní promluvila o tom, že je zpět a silnější.

Cesta ke střízlivosti

„Dřív jsem si myslela, že mi drogy a alkohol pomáhají se se vším vyrovnat... ale nepomáhaly, udržovaly mě smutnou a v obrovské depresi. Mám pocit, že jsem získala zpět svou sílu a že mě neovládají jiné věci,“ řekla Cara v rozhovoru pro magazín The Times. Momentálně navíc uvádí na trh vlastní značku nealkoholického prosecca.

Dlouhodobě rozebírané snímky, na nichž vypadala jako troska, pro ni nakonec byly určitým budíčkem. „To, aby se takové nebo podobné fotky dostaly ven, bylo jen otázkou času. Přiznám se, že nevím, jestli bych nastoupila na léčbu, jestli bych dnes byla čistá, kdybych se na ně nemusela podívat,“ dodala. A skutečně, i na jejích nejnovějších fotografiích je znát, že se jí daří o moc lépe.

V Česku se objevují nové drogy, představují společenskou hrozbu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.