Celebrity

1. března 2024 17:30

Tomáš Durčák

Justin Bieber trpí vzácnou nemocí, kdy mu ochrnuje tvář. Modlete se za něj, prosí tchán

Kanadský zpěvák Justin Bieber má za sebou třicet neuvěřitelných let svého života. Od videí na YouTube se dokázal prozpívat až ke statusu globální popové megastar. Talentovaný dětský idol však v poslední době příliš nevystupuje. A vše nasvědčuje tomu, že za to může jeho horšící se zdravotní stav. Fanoušky nyní vystrašila prosba jeho tchána, aby se za něj i jeho manželku modlili.

Z YouTube na světová pódia

Bieberova dětská pěvecká a hudební kariéra je svým způsobem neuvěřitelná. Chlapec, kterého matka po odchodu otce vychovávala jako osmnáctiletá zcela sama, se dokázal už jako malý teenager prosadit na internetu. Zatímco sociální sítě byly ještě v plenkách, Bieber měl už v roce 2009 ne statisíce, ale miliony fanoušků na Facebooku, Twitteru a tehdejší jedničce MySpace.

Obří sláva pro něj rovněž již od útlého věku znamenala vyhlídku na život, v němž nikdy nebude muset řešit peníze. Což pro dnes třicetiletého Biebera stále platí. Magazín Forbes jeho příjmy jen za rok 2017 odhadl na 83,5 milionu dolarů (bezmála 2 miliardy korun) a dle webů Parade či Celebrity Net Worth se jeho dnešní jmění odhaduje na 300 milionů dolarů (přes 7 miliard korun). Jenže peníze nejsou všechno a řada indicií naznačuje, že letošní kulatiny zpěvák neslaví v nejlepším zdravotním stavu.

Rušení koncertů kvůli vzácnému syndromu

Na konci února sedmapadesátiletý herec Stephen Baldwin (bratr slavnějšího Aleca), jehož dcera Hailey je Bieberovou manželkou, poprosil své fanoušky na Instagramu, aby se „modlili“ za Justina Biebera i jeho dceru. Rozvířil tím obavy o zpěvákovo zdraví. A obavy oprávněné, neboť Bieber dle známých informací trpí vzácným neurologickým syndromem zvaným Ramsay-Huntův syndrom, který se projevuje částečnou paralýzou tváře.

Zpěvák svou diagnózu světu odhalil v červnu 2022 jako důvod, proč je nucen odložit své tehdejší světové turné. Ve svém videu sdíleném na Instagramu ukázal, že se u něj rozvinula „kompletní paralýza“ na pravé straně tváře. Zároveň fanoušky ujistil, že se maximálně soustředí na léčbu. „Zlepší se to, dělám celou řadu cvičení na obličejové svaly, aby se mi tvář vrátila do normálu. Nevíme jen, jak dlouho to bude trvat,“ řekl tehdy Bieber.

Zpěvák byl ohledně léčby optimistický

Dle Mayo Clinic syndrom způsobuje virus varicella zoster, tedy stejný herpetický vir, který u dětí vyvolává plané neštovice. A byť neštovice prodělá každý jen jednou v životě, tento virus v těle následně zůstává již po zbytek života, byť zpravidla v latentní formě. U jedinců s oslabenou imunitou se však může znovu aktivovat a vyvolat pásový opar. A ve vzácných případech tento opar napadne jeden z lícních nervů na obličeji, který vyvolá vznik zmíněného syndromu.

Ve svém boji se zákeřným syndromem, který mu kvůli paralýze tváře znemožňuje návrat zpět na pódia, je mu velkou oporou manželka Hailey Bieber, s níž jsou manželé od roku 2018. „Daří se mu dobře, zlepšuje se každý den. Cítí se mnohem lépe, byla to pro nás samozřejmě velmi strašidelná a nečekaná situace, ale věřím, že bude úplně v pořádku,“ popsala Hailey v interview pro Good Morning America v roce 2022.

Byť Bieber i jeho okolí zůstali ohledně jeho zdravotního stavu optimističtí, zpěvák byl nakonec v říjnu 2022 nucen veškeré zbývající koncerty ze své Justice World Tour zrušit. Devět měsíců od odhalení své diagnózy pak sdílel další video, kde se fanouškům pochlubil svým pokrokem v léčbě, který ukázal na tom, že už je opět schopen usmívat se oběma částmi svého obličeje.

Vrátily se Bieberovi zdravotní komplikace?

Letos měl Justin výjimečnou příležitost zazpívat společně s Usherem během poločasové přestávky na Super Bowlu, který se následně ukázal být (zřejmě i díky přítomnosti Taylor Swift) nejsledovanějším v historii. Nabídku však nakonec z blíže nespecifikovaných důvodů odmítl. Page Six následně přinesl informaci, dle níž „se na to Justin zkrátka necítil“. Co to v praxi znamená, už si musí každý domyslet sám.

Jedno je ale jisté, prosba Stephena Baldwina o modlitby za Justina a jeho dceru, je více než podivná. „Křesťané, prosím, když budete myslet na Justina a Hailey, věnujte jim aspoň na moment malou modlitbu, aby měli moudrost, ochranu a byli nablízku Bohu,“ uvedl Bieberův tchán jen čtyři dny před jeho třicátými narozeninami. Ať už to znamená cokoli, fanoušci jsou rozhodně nervózní ohledně toho, proč by se za Justina měli modlit a zda v tom nějakou roli hraje jeho dříve odhalená nemoc.

Justin Bieber letos odmítl možnost vystoupit během nejsledovanější americké sportovní události roku, prestižního Super Bowlu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.