Tublatanka jde příkladem. Každý z nás má jednu manželku a svoje vlasy, tvrdí její členové

Tublatanka v Show Jana Krause

Na první pohled vypadají jako drsní rockeři, opak je ale pravdou. Členové kapely Tublatanka na sobě nemají žádná tetování a jsou to muži s dobrým srdcem. V lásce jsou naprosto oddaní a věrnost je pro ně vším. Své manželky by prý nikdy nepodvedli, i když nabídky k sňatku měli. Co dalšího na sebe prozradili?

Kapela Tublatanka se skládá ze tří mužů. Všichni mají dlouhé černé kadeře, které jsou jejich poznávacím znamením. Jenomže za dobu své existence se složení kapely tak trochu pozměnilo. „Po deseti letech Tublatanky se to prvotní trio začalo trochu tříštit, odešel nám basák Pavol Horváth, potom bubeník Ďuro Čierný,“ popsal zpěvák a kytarista Martin Maťo Ďurinda v pořadu Show Jana Krause.

Mohlo by vás zajímat: Milan Peroutka o vztazích: Zkoušel jsem to s holkama, ale takhle je to fakt lepší

Rozpad původní kapely jejího zakladatele zasáhl. „Byl jsem velmi smutný a musím přiznat, že jsem i plakal, protože jsme se přece jen dostali do povědomí v Československu a získávali jsme nové fanoušky. A když už jsme je měli, odešel basák a pak onemocněl bubeník. Tak jsem hledal novou sestavu. Udělal jsem konkurz a ten vyhrál basový kytarista Ďuro Topor,“ ukázal Maťo na svého kolegu sedícího vedle.

„Pořád pracujeme, máme hudební materiál – a to je naše devíza. Alba, která jsme dosud vydali, množství koncertů, to všechno nám přineslo spoustu fanoušků, kterých si strašně vážíme,“ vysvětlil frontman skupiny. „Když nemá kapela fanoušky, je mrtvá. Když nemá hudební materiál, dobré písničky, které lidi přesvědčí i po letech, jde dolů,“ prozradil zpěvák moderátorovi Janu Krausovi, jehož show můžete sledovat každou středu ve 21:35 na Primě.

Spořádaný soukromý život

Ačkoliv se o rockerech tradují nejrůznější stereotypy ve smyslu bouřlivého života plného sexu, drog a rock’n’rollu, opak je v případě členů Tublatanky pravdou. Všichni tři se totiž pyšní příkladným životem. „Můžeme se pochlubit tím, že každý z nás měl a má jen jednu manželku,“ prohlásil nadšeně basák Ďuro. „A s těmi manželkami máme děti. Nikdy jsme nebyli rozvedení,“ dodal.

Fanynek prý přitom bylo dost a občas se objevila i nějaká ta nabídka k sňatku. Bubeník Peter Peťo Schlosser doplnil, že se tomu říká láska na celý život. Manželská věrnost však není zdaleka jediná jejich pozoruhodnost. „Všichni také máme svoje vlasy,“ chlubil se basák. „A nejsme potetovaní,“ pokračoval se smíchem.

Čtěte také: Ben Cristovao musel opakovaně na operaci. Vášnivá fanynka ho zranila během koncertu

A kde se vzál název samotné kapely? „To vymyslel náš bubeník, nebohý Ďuro Čierný,“ vysvětlil Maťo. „On byl jako malý strašně zamilovaný do dětské knížky Tarzan z rodu opic a tam byla taková v podstatě zlá opice, která se starala o malého Tarzana – a ta se jmenovala Tublat. Vždycky ho fascinovaly negativní postavy. Já jsem s tím souhlasil,“ svěřil se.

„Dlouho jsme se ale bavili o názvu, o muzice s kamarády v takovém filmovém klubu, kde jsme se scházeli, a oni už to nemohli dál poslouchat a řekli mi: ‚Vy jste ještě ničeho nedosáhli, nic neznamenáte, jste jen taková kecavá kapela.‘ A po vzoru Moravanky, která byla velmi slavná, dali vzniknout takovému posměšku Tublatanka. A to nám zůstalo,“ dodal na závěr hudebník.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.