Celebrity

12. května 2023 17:50

Vanesa Havlíková

Kapela No Name slaví čtvrt století. Oproti Olympicu jsme směšní, tvrdí Igor Timko

NO NAME v Show Jana Krause

Hudební skupinu No Name založil v roce 1996 Igor Timko společně se svými bratry. Za poměrně krátkou dobu si kapela podmanila nejen slovenskou, ale také českou hudební scénu. Na kontě mají osm rádiových alb a přes deset ocenění Slavíka bez hranic. Jak její členové vnímají přes 25 let na hudební scéně, jak mezi sebou bratři spolupracují a co považují za významný krok?

Po devíti letech do Show Jana Krause opět zavítala oblíbená hudební slovenská kapela No Name a divákům se tak představili čtyři z celkových šesti členů hudebního uskupení, a sice bratři Igor Timko, zpěvák a frontman kapely, kytarista Dušan Timko, bubeník Ivan Timko a sólový kytarista Roman Timko.

U příležitosti 25. výročí založení loni vydala kapela své vůbec první LP, které nese název No Name The Best of 25 a je na něm 23 písní. Reprezentativní klasický vinyl velmi potěšil i moderátora, který ho dostal jako pozornost od svých hostů.

Kromě No Name se v dalším díle Show Jana Krause představila také herečka Šárka Vaculíková.

„Už je to vyprodané a už se dělají nové,“ řekl Igor pyšně o jejich výběrové desce a ironicky dodal, že počkat si čtvrt století se vyplatilo. „Pro někoho to může být směšné, protože když se bavím s Petrem Jandou z Olympicu o tom, že máme 25 let, pousměje se a odpoví, to jste na počátku, kluci,“ poznamenal dále k výročí.

Všichni bratři jsou hrdými otci

Kromě hraní v poprockové kapele se Igor Timko věnuje také divadlu a muzikálu. Všichni bratři se pak v soukromí těší ze svých rodin. „Už jsme z nejhoršího venku, protože všechny děti už jsou odplenkované, což je pro nás otce velký krok,“ vysvětlil Ivan. „Zatímco si Igor hraje představení, my jsme ve zkušebně, pracujeme, vytváříme nové věci a jsme vlastně taková hobby rodinná hudba,“ dodává se smíchem jeden z bratrů.

Mohlo by vás zajímat: Baskytarista Milan Broum z Olympicu zpívat nikdy nechtěl. Kvůli Jandovi ale musel

Potřebu vyjádřit se k jejich tvorbě měl i Roman: „Jen bych ještě dodal, že při této naší profesi je velmi těžké dělat něco jiného, plnohodnotného. Každý z nás sice něco rozjel, ale jakmile hraní nabralo rozměry, museli jsme se tomu začít věnovat naplno, aby to mělo smysl,“ vysvětluje.

Kapela stále hodně koncertuje –⁠ jak doma na Slovensku, tak i v Česku, kde se těší velké oblibě. „Je to práce snů,“ pochvaluje si Igor úspěch, kterého za dobu své existence dosáhli. „S těmito pány a s dalšími dvěma –⁠ když člověk nemusí dělat nic jiného –⁠ je to vítězství,“ řekl na závěr. Jako další host se v oblíbené show představil také sexuolog Luděk Fiala, který rozvedl hned několik aktuálních témat, která hýbou společností, jako je změna pohlaví, pornografie či mužská neplodnost.

Sdílejte článek
Štítky hudba FTV Prima práce rozhovor Show Jana Krause Jan Kraus hudební skupina Česko No Name Igor Timko Ivan Timko Roman Timko Dušan Timko

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.