Oslavenec Petr Janda zatím nehodlá odejít. Chci ještě pár let hrát, prozradil

Povídej 1. 5. 2022

Frontman kapely Olympic Petr Janda slaví 2. května své 80. narozeniny. V pořadu Povídej Radky Červinkové se svěřil, že rozhodně ještě neplánuje svou kariéru ukončit. „Ještě ne, k bilancování mám daleko. Mám pocit, že mám ještě dost síly, abych pokračoval v tom, co celý život dělám,“ svěřil se legendární hudebník.

Petra Jandu čeká v příštím roce další důležité jubileum. S kapelou Olympic totiž oslaví 60 let od jejího vzniku. Na dotaz, zda její frontman přemýšlí o ukončení kariéry, zazněla záporná odpověď. „Ještě ne, k bilancování mám daleko. Má třetí sólo deska nese název ‚Asi se mi nebude chtít‘ a tam je to vše řečeno. Ještě se mi to nechce zabalit a odejít,“ uvedl v pořadu Povídej.

Má pocit, že má stále dost síly na to, aby pokračoval v tom, co dělá celý svůj život. „Složil jsem asi tisíc písní, byť se mi začínají plést. Žiju si svůj sen. 80. narozeniny... už neplánuji deset let dopředu, ale tak dva nebo tři roky bych ještě chtěl vydržet,“ svěřil se se svým výhledem do budoucna. Hudba je pro něj zábavou, jež ho neunavuje. „Nebere mi věci, které bych si chtěl užít. Zkrátka se bavím a užívám si to,“ pokračoval.

Jandovi se podařilo žít svůj sen. Na dotaz, jaké to je, odpověděl jasně: „To si musí každý vyzkoušet sám, spousta lidí žádný sen nemá. Když jsem začal hrát na kytaru, rock’n’roll nebyl, teprve vznikal. Mě poté velmi silně oslovil, objal mě. Tam asi začal můj sen. Byla to hudba mého života, mého mládí, a určila mi budoucnost.“

Žádného terapeuta nepotřebuji

Za život Jandu potkaly i tragické události. Zemřela mu manželka, syn i bratr. Mluvil kvůli tomu někdy s odborníky? „Jsem poměrně otevřený. Kolikrát na sebe řeknu věci, u kterých si pak vyčítám, že jsem je řekl. Snažím se skrývat soukromí, ale moc se mi to nedaří. Na to žádného terapeuta nepotřebuji, nemám proč,“ vysvětlil.

Připomněl, že napsal knihu, která je velmi otevřená. „Nic jsem tam nevynechal a docela jsem si sám dal do těla. Byl jsem až překvapený, co ze mě vypadlo. Taková je má povaha, takový jsem já,“ uzavřel. Celý rozhovor si můžete pustit ve videu výše.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.