Celebrity

11. března 2022 15:28

Zuzana Schneidewind

Karel Dobrý, Saša Rašilov a Petr Vaněk. Slavní tátové, kteří se mateřské nebojí

Tátové na tahu (1) - upoutávka

Jaké to je, když se v rodině obrátí role a péči o malé děti a domácnost převezmou tátové? Na to jsme se zeptali trojice herců, kterým tento úděl určil scénář oblíbeného rodinného seriálu. Jak se ukázalo, zkušenosti s takzvanou mateřskou mají někteří z pánů až překvapivě velké.

Dojemný a vtipný příběh o čtyřech moderních rodinách, v nichž si vzali domácnost a výchovu dětí na starost muži. Tátové na tahu v podání Karla Dobrého, Petra Vaňka, Štěpána Benoniho a Saši Rašilova předvedli, že když chlapi dělají totéž co ženy, není to vždy totéž. Nezapomenout se po rozvodu vystěhovat z bytu. Dopravit děti do školy ještě předtím, než jim skončí vyučování. Nebo zajít na nákup a místo piva koupit mléko pro kojence. Těmto nástrahám museli čelit v televizi. A v životě?

Petr Vaněk na mateřskou moc chtěl. Ale?

„Já jsem na mateřskou chtěl jít a moje práce by mi to i umožnila,“ říká rozhodně Petr Vaněk (42). Jeho odhodlání ale mělo jeden háček. „Jediný problém byl, že jsem nestihl zaplatit nemocenskou, a tak to nešlo,“ vysvětluje Vaněk. „Pokoušel jsem se být mužem v domácnosti, když jsem neměl tolik práce, ale nerozkojil jsem to. Byl jsem doma a staral jsem se. Někdy to šlo, občas to nešlo. Začal jsem tomu říkat mateřská dovolená, i když jsem za to nebral prachy,“ svěřil se vloni herec v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Dnes je jeho dcerka již v předškolním věku.

„Já vlastně na mateřské začínal, vydělával jsem výrazně míň než moje tehdejší partnerka, tak jsme se dohodli, že žena bude vydělávat a já se budu starat o dceru. Dělal jsem to necelé dva roky a bavilo mě to moc, včetně všech povinností s tím souvisejících, jako je odsáté mléko, kojili jsme. Po roce mi z toho začalo trochu hrabat a musel jsem ven, protože jsem ještě neměl odpracováno a hledal jsem možnost pořádně makat v tomhle oboru. Teď už bych znovu šel na mateřskou,“ prozradil s úsměvem herec Karel Dobrý (52), který má celkem tři děti – dceru Johanu ze vztahu se zpěvačkou a herečkou Evou Turnovou a syny Cyrila a Diviše s výtvarnicí Terezou Hrzánovou, sestrou herečky Barbory Hrzánové. V Tátech na tahu hraje Lubora Knoppa a vy si ho spolu s ostatními nyní můžete opět připomenout v pátek večer na Primě.

Štěpán Benoni (37) zatím potomka nemá, a jak uvedl tento sympaťák, asi by se toho nebál. „Kdyby taková situace nastala, v pohodě bych ji zvládl,“ věří si.

V době natáčení Tátů na tahu se plné péči o miminko nebránil ani představitel čtvrtého odvážného otce, herec Saša Rašilov (49). „Dovedu si sám sebe představit na takzvané mateřské. Žijeme v době, kdy jsou šance a možnosti vyrovnané a ženy se realizují,“ měl před čtyřmi roky jasno Rašilov. To ještě netušil, že za pár let si roli tatínka opět zopakuje.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima Tátové na tahu Štěpán Benoni Honza Dědek TV Prima Karel Dobrý Petr Vaněk Barbora Hrzánová Saša Rašilov mladší Eva Turnová Tereza Hrzánová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.