Celebrity

21. července 2022 06:05

David Laštovka

Svěrákova milenka Krajčovičová měla kariéru herečky rozjetou, zastavila ji zlá nemoc

Co je vám, doktore? - upoutávka

Slovenská herečka Ivona Krajčovičová po boku Zdeňka Svěráka zazářila ve filmech Jako jed a Co je vám, doktore?, v nichž představovala jeho milenku. Tehdy spolu milenecký pár tvořili i v reálném životě. Začátkem devadesátých let však Ivona zmizela z televizních obrazovek a jako by se po ní slehla zem. Její slibně rozjetou kariéru totiž přerušila zákeřná choroba. Čemu se věnuje dnes?

Zdeněk Svěrák se do o čtyřiadvacet let mladší herečky Ivony Krajčovičové zamiloval jako malý kluk. Mimomanželský vztah bral dokonce tak vážně, že plánoval odejít od své rodiny. Půvabná Slovenka mu ale nakonec dala košem. Její životní láskou a osudovým mužem se stal režisér Peter Opálený. V roce 1989 se jim narodil syn Michal a o dvanáct let později dcera Laura. Během první mateřské dovolené se u Ivony objevily nečekané zdravotní problémy.

„Začalo to velmi nevinně, z ničeho nic mi opuchlo oko. Myslela jsem, že je to obyčejné ječné zrno. Pak se nemoc rozjela a vypadala jsem jako Quasimodo. Dva roky života jsem byla zcela společensky vyřazena,“ svěřila se deníku Blesk Krajčovičová, která začátkem května oslavila 62. narozeniny.

Přibral čtyřicet kilo, vážila metrák

Kvůli chorobě zvané orbitocelulitida trpěla i značnou nadváhou, kdy vážila sto kilo. Vše tehdy držela v tajnosti, přerušila hereckou kariéru a stáhla se do ústraní. „Z hormonálních léků jsem přibrala čtyřicet kilo. Nikdo o tom nevěděl, a hodně mi pomohl manžel, který mě podporoval. I když jsem si ty dva roky hodně vytrpěla, naštěstí vše dobře dopadlo a já se úspěšně vyléčila,“ dodala Ivona, jejíž herecký um si můžeme znovu připomenout díky filmu Co je vám, doktore?, který ve čtvrtek ve 20:00 vysílá Prima MAX. V sobotu ve 14:55 a v pondělí ve 21:30 pak TV Prima.

Nejenže se dala zdravotně do pořádku, ale navíc se dostala i na svou původní váhu, kterou si udržuje dodnes. Před kameru už se zpátky ovšem nevrátila. Se svým manželem založila uměleckou agenturu, věnuje se rodině a posle svých slov žije velmi spokojeným životem.

Sdílejte článek
Štítky nemoc nadváha herečka Zdeněk Svěrák Ivona Krajčovičová Jako jed Co je vám, doktore?

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.