Karlův večer skončí konfliktem. Dojde na výhrůžky i útok na údajného taktika

Prostřeno! XXVI (69) – Láďa je v podezření

Čtvrteční hostitel Kája z Ústeckého kraje nemůže soupeře z kulinářského klání amatérských kuchařů pozvat k sobě domů. Vařit bude u kamarádky, ocitne se v časovém presu a ještě mu jeden ze soutěžících zkazí závěr večera nepříjemným výslechem. Jak vše ustojí?

Ve čtvrtek se k plotně postaví Karel, který si po dohodě s úterním jmenovcem nechá říkat Kája. Majitelka mu údajně zakázala natáčet v bytě, proto bude vařit u kamarádky. Soupeřům alespoň připraví fotky ze soukromí, které by měly prozradit něco o něm. Kája je sám, žije v Dubí a přišel sem před lety za láskou. Má dospělého syna. Pro své soupeře připraví čtyři pomazánky a domácí chléb, hráškový krém, hovězí po burgundsku a překvapení s lesním ovocem. Jak vpodvečer uvidíte, překvapením bude v podstatě každý chod.

Pomazánky budou pro pány málo ochucené, chleba z pekárny nebudou považovat za dostatečně domácí, v hráškové polévce bude zbytečně moc brambor a hovězí po burgundsku bude podle někoho nahořklé. Maso, o kterém Kája tvrdí, že je z mladého býčka, bude podle Zdeňka tvrdé. Najdou dnes kritici na jídle vůbec něco dobrého?

Podívejte se na video, ve kterém mluví hostitel o svojí strategii. Na co by použil výhru?

Má Zdeněk problém s důvěrou?

Soutěž o nejlepší menu z Ústeckého kraje se přehoupla do druhé půlky a páteční pokličky se blíží. Pánská sestava všem vyhovuje. Petr si myslí, že jsou skvělá parta. Nervozita u stolu stoupá a někteří si nedají pokoj s výslechy. Zdeněk úpěnlivě hledá mezi soupeři taktika od prvního dne. Stále upozorňuje na to, že by měli všichni hrát spravedlivě a bodovat podle toho, jak jim chutná. Řídí se tím ale on sám? Přestože mu každý den soupeři tvrdí, že netaktizují, Zdeněk si vede svou. „Včera, jak jsme se bavili o tom, jestli mezi námi není nějaký ten hajzlík, jak vždycky bývá v tom Prostřenu, tak jsme si vlastně řekli, že ne. Děláme to tak, jak nám chutná. Ty Láďo ses k tomu ale nevyjádřil,“ upře Zdeněk pohled na Ladislava, který bude opět stydlivě koukat do stolu. Boduje tak, jak mu chutná, nebo taktizuje?

V pondělním Prostřeno! Ladislav přiznal, že má svůj vlastní bodový systém. Každý dostane bod za to, že ho vůbec pozval, zábava je za jeden bod a jednotlivá jídla v rozmezí 0-2 body. „Mně o to vítězství nejde. Já jsem říkal na začátku, že budu hodnotit podle toho, jak mi chutná. Hodnotím jednotlivé pokrmy zvlášť,“ bude se bránit Ladislav. Zdeněk nepolevuje ve výslechu a případného taktika označí výhrůžně za hyenu. „Já když tam vidím někoho takovýho, mně se otvírá nůž v kapse.“ Ostatní Zdeňkovo pátrání berou jako chlapácké varování. „Doufám, že je jen podezíravý a snaží se držet nějakou rovinu,“ myslí si Karel. Má podle vás Zdeněk pravdu? A jak ovlivní řeči o taktice bodování dnešního hostitele?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.