Karlův večer skončí konfliktem. Dojde na výhrůžky i útok na údajného taktika
Prostřeno! XXVI (69) – Láďa je v podezření
Čtvrteční hostitel Kája z Ústeckého kraje nemůže soupeře z kulinářského klání amatérských kuchařů pozvat k sobě domů. Vařit bude u kamarádky, ocitne se v časovém presu a ještě mu jeden ze soutěžících zkazí závěr večera nepříjemným výslechem. Jak vše ustojí?
Ve čtvrtek se k plotně postaví Karel, který si po dohodě s úterním jmenovcem nechá říkat Kája. Majitelka mu údajně zakázala natáčet v bytě, proto bude vařit u kamarádky. Soupeřům alespoň připraví fotky ze soukromí, které by měly prozradit něco o něm. Kája je sám, žije v Dubí a přišel sem před lety za láskou. Má dospělého syna. Pro své soupeře připraví čtyři pomazánky a domácí chléb, hráškový krém, hovězí po burgundsku a překvapení s lesním ovocem. Jak vpodvečer uvidíte, překvapením bude v podstatě každý chod.
Pomazánky budou pro pány málo ochucené, chleba z pekárny nebudou považovat za dostatečně domácí, v hráškové polévce bude zbytečně moc brambor a hovězí po burgundsku bude podle někoho nahořklé. Maso, o kterém Kája tvrdí, že je z mladého býčka, bude podle Zdeňka tvrdé. Najdou dnes kritici na jídle vůbec něco dobrého?
Podívejte se na video, ve kterém mluví hostitel o svojí strategii. Na co by použil výhru?
Má Zdeněk problém s důvěrou?
Soutěž o nejlepší menu z Ústeckého kraje se přehoupla do druhé půlky a páteční pokličky se blíží. Pánská sestava všem vyhovuje. Petr si myslí, že jsou skvělá parta. Nervozita u stolu stoupá a někteří si nedají pokoj s výslechy. Zdeněk úpěnlivě hledá mezi soupeři taktika od prvního dne. Stále upozorňuje na to, že by měli všichni hrát spravedlivě a bodovat podle toho, jak jim chutná. Řídí se tím ale on sám? Přestože mu každý den soupeři tvrdí, že netaktizují, Zdeněk si vede svou. „Včera, jak jsme se bavili o tom, jestli mezi námi není nějaký ten hajzlík, jak vždycky bývá v tom Prostřenu, tak jsme si vlastně řekli, že ne. Děláme to tak, jak nám chutná. Ty Láďo ses k tomu ale nevyjádřil,“ upře Zdeněk pohled na Ladislava, který bude opět stydlivě koukat do stolu. Boduje tak, jak mu chutná, nebo taktizuje?
V pondělním Prostřeno! Ladislav přiznal, že má svůj vlastní bodový systém. Každý dostane bod za to, že ho vůbec pozval, zábava je za jeden bod a jednotlivá jídla v rozmezí 0-2 body. „Mně o to vítězství nejde. Já jsem říkal na začátku, že budu hodnotit podle toho, jak mi chutná. Hodnotím jednotlivé pokrmy zvlášť,“ bude se bránit Ladislav. Zdeněk nepolevuje ve výslechu a případného taktika označí výhrůžně za hyenu. „Já když tam vidím někoho takovýho, mně se otvírá nůž v kapse.“ Ostatní Zdeňkovo pátrání berou jako chlapácké varování. „Doufám, že je jen podezíravý a snaží se držet nějakou rovinu,“ myslí si Karel. Má podle vás Zdeněk pravdu? A jak ovlivní řeči o taktice bodování dnešního hostitele?