Celebrity

8. února 2024 10:00

Eliška Reiglová

Kate je pro něj prioritou. Princ William povinnosti svého otce naplno nepřevezme

V souvislosti se zotavováním princezny Catherine (42) po operaci se princ William (41) rozhodl vyčistit svůj diář a místo královských povinností se věnovat jí. Do plánovaného volna mu ovšem vstoupila nemoc krále Karla III. (75), který začal podstupovat léčbu rakoviny a na dobu neurčitou ruší účast na veřejných akcích. Následník trůnu se nicméně převzatým povinnostem nehodlá kvůli manželce věnovat na plný úvazek.

Ve středu se princ William jako patron londýnské letecké záchranné služby zúčastnil dvou veřejných akcí. Dopoledne zastoupil svého otce na hradě Windsor a večer absolvoval slavnostní večeři v centru Londýna. Po zbytek týdne však v diáři žádné další povinnosti zapsané nemá. Chce se věnovat princezně Catherine, která byla po operaci v pondělí propuštěna do domácího léčení.

Čtěte také: Nostradamovo proroctví. Předpověděl, že letos bude vláda Karla III. předčasně ukončena

„Princ vždy dával najevo, že jeho prioritou je zajistit podporu své ženě a rodině – a neurčil žádný časový rámec,“ řekl zdroj deníku Daily Mail s tím, že ač se ve středu od své rodiny kvůli povinnostem vzdálil, v následujících dnech tomu bude přesně naopak a bude se věnovat manželce, která jeho péči a čas potřebuje.

Jeho tým v Kensingtonském paláci prý jedná s protějšky v Buckinghamském paláci o tom, kterých veřejných akcí by se William mohl případně zúčastnit místo svého otce. Možná přijde řada i na vedení rodiny na akcích, jako je každoroční bohoslužba ke Dni Britského společenství národů ve Westminsterském opatství na začátku příštího měsíce.

Nemoc a tolerance

Vzhledem k tomu, že král Karel III. trvá na tom, že během své léčby bude pevně držet ruku na kormidle státních záležitostí, je velmi nepravděpodobné, že by jeho následník musel převzít nějaké z nich. Ve zprávě o onemocnění panovníka koneckonců Buckinghamský palác uvedl, že ač se stáhne z veřejných akcí, administrativě se bude věnovat nadále.

I přes diagnózu má navíc Karel III. pro svého syna pochopení a chce ho nechat, aby se k práci vrátil tempem, jaké sám uzná za vhodné. „Král Catherine zbožňuje a myslí si, že odvádí skvělou práci. Chápe, že rodina je na prvním místě,“ doplnil zdroj. Princezna z Walesu byla minulý měsíc nečekaně hospitalizována kvůli operaci břicha. V nemocnici strávila dva týdny, nyní už je doma.

Podívejte se na aktuální reportáž přímo z Londýna. Co řekl princ William?

Sdílejte článek
Štítky rodina rakovina Kensingtonský palác Buckinghamský palác Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 11. 5. 2024

Berani, dnes může přijít příliš mnoho pozvánek na společenské akce. Možná to bude jeden z večerů, kdy si budete chtít odpočinout doma, ale nebudete chtít nikoho odmítnout. Každé pozvání analyzujte. Zvažte místo, hostitele, ostatní hosty – cokoli, co vám připadá nejvýznamnější. Zúčastněte se jen těch, o kterých si myslíte, že se vám budou opravdu líbit. Řiďte se svým srdcem.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.