Celebrity

2. prosince 2023 06:00

David Laštovka

Kateřina Macháčková byla dvakrát vdaná, měla mít románek s exmanželem Terezy Kostkové

7 pádů Honzy Dědka (46) - Kateřina Macháčková

Herečka Kateřina Macháčková, která oslavila 74. narozeniny, má za sebou dvě nevydařená manželství. Mezi její lásky patřil i o devět let mladší divadelní režisér Petr Kracík, jenž byl téměř deset let manželem herečky Terezy Kostkové, se kterou má syna Antonína.

Kateřina Macháčková patří mezi úspěšné a krásné ženy. Stárne s grácií, stále si udržuje půvab a glanc. I proto mnohé překvapuje, že už dlouhá léta žije sama, bez partnera. Podle deníku Blesk za to může nešťastná láska k divadelnímu režisérovi Petru Kracíkovi, po které na vztahy tak trochu  rezignovala.

Herečka se do něj měla zamilovat a prožít s ním krátký románek. Bývalý manžel Terezy Kostkové jejich milostný vztah ale brzy utnul. „Někteří lidé prostě nemají štěstí v navazování vztahů,“ sdělila k tomu Kateřina pro deník Blesk. O neopětované lásce ke Kracíkovi se rozepsala i ve své knize, kterou napsala během pobytu na exotickém ostrově Tahiti.

První manžel zemřel tragicky. Bylo mu 35 let

Prvním manželem Kateřiny Macháčkové byl herec Petr Svojtka, s kterým prožívala studentskou lásku. Ve třetím ročníku DAMU otěhotněla a její matka po ní chtěla, aby si dítě nechala vzít. Neposlechla, a tak musela z domu. Narodil se jim syn Petr, manželství ovšem vydrželo pouhý jeden rok.

Svojtkův život vyhasl za velmi tragických okolností. Když se v noci vracel z divadelního baru v Národním divadle, rozhodl se, že se sveze noční tramvají na spřáhlech mezi spojenými vozy. Neudržel však balanc, spadl a mnohatunový kolos ho rozdrtil a usmýkal k smrti. Bylo mu pouhých pětatřicet let. „I když jsme spolu v té době už dávno nežili, hodně mě to vzalo. Petr byl můj první kluk, byl velmi talentovaný, ale soužití s ním bylo komplikované. To, jestli dnes mám nebo nemám partnera, už neřeším, protože v žádném případě nechci vztah za každou cenu,“ uvedla herečka pro deník Blesk.

Na budoucnost se ptá karet. Vykládá si je sama

Z druhého, rovněž nevydařeného manželství s režisérem Ivanem Zmatlíkem, synem ilustrátorky Heleny Zmatlíkové, má dceru Helenu. O tom, proč jí ani jeden ze vztahů nevyšel, má s odstupem let jasno. Tvrdí, že v prvním případě byla na manželství nedospělá, v tom druhém pak zahlcená prací a povinnostmi.

Přestože je sama, žije spokojeným životem a nic jí neschází. Ráda cestuje a mezi její záliby patří i výklad karet. Dříve navštěvovala profesionálky, dnes už si na řadu otázek umí prostřednictvím barevných obrázků odpovědět sama.

Režisér Petr Kracík promluvil o tom, jak si vybírá partnerky. Nejprve prý otestuje jejich kuchařské umění (2016):

Sdílejte článek
Štítky rozvod Tereza Kostková láska rodina manželství narozeniny vztah manželé režisér herec herečka děti Kateřina Macháčková Helena Zmatlíková Petr Kracik

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.