Kateřina Neumannová plánovala rodinnou chalupu. Nakonec je z toho penzion za miliony

Olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích Kateřina Neumannová (51) pochází z Písku, s dcerou Lucií (17) bydlí v Praze, ale jak jen to jde, užívá si víkendy na Šumavě. Starosti s penzionem nechává na nájemci a na Zadov jezdí už jen jako na chalupu. Z původně rodinné chaloupky se vyklubala obří chata za několik desítek milionů.

Chalupa se nachází přímo v srdci Šumavy ve výšce 1000 metrů nad mořem a nabízí pět rodinných apartmánů pro celoroční využití. Přestože plány sportovkyně nejdříve byly skromné a v žádném případě se nechtěla pouštět do velké stavby, nakonec svou představu přehodnotila.

Čtěte také: Oldřich Kaiser prodává chalupu. Za netradiční modrou roubenku chce 6 milionů

Vyplacení bývalého partnera

„Měla jsem představu malé chaloupky s dvěma pokoji k pronájmu, a díky mému tehdejšímu partnerovi, který všechno plánoval velkoryse, z toho vznikl větší barák, než jsem původně myslela,“ vysvětlila Neumannová pro iDNES.cz s tím, že je rozlehlá nemovitost postavena kvalitně a žádné velké opravy zatím nebyly potřeba.

Penzion na Šumavě postavila společně s manažerem Josefem Jindrou, který je otcem její dcery Lucie. Poté, co jim vztah nevyšel, se museli domluvit, jak to bude s jejich společnou nemovitostí. „I když jsme už spolu nežili, měli jsme ten barák dohromady, což nedělalo dobrotu. Dlouho jsme se to snažili vyřešit. Úplně v klidu to nebylo. Trvalo to dva roky, než jsme se konečně nějak domluvili. Je to pár týdnů, co se měnily vlastnické poměry a já se budu po letech částečně starat i o provoz,“ uvedla sportovkyně v minulosti pro magazín Showtime.

Přečtěte si: Sára Saudková žije v luxusní vile poblíž skal. Sídlo vybudovali z rozpadlého statku

Jelikož se nejedná pouze o malou chaloupku, ale o luxusní penzion, Neumannová do něj zainvestovala vysokou částku. „Třicet milionů? To by nestačilo,“ naznačila otevřeně před lety v rozhovoru pro deník Blesk.cz.

Naše chalupa v podzimních barvách. 🍂 Šumavská příroda nás nepřestane ohromovat. 😍 📸 @jiri_polak...

Posted by Chalupa Kateřiny Neumannové on Monday, November 2, 2020

Objekt skládající se ze dvou budov propojených restaurací má pět apartmánů k pronájmu v jedné části a druhá část slouží jako domov pro Katku a její rodinu. Zvenku je dům obložen cihlou, exteriér každého apartmánu je ze dřeva. Penzion se nachází uprostřed lesů a je tak skvělým místem pro relaxaci.

Podívejte se na rozhovor s Kateřinou Neumannovou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.