Celebrity

13. února 2024 06:00

David Laštovka

Sára Saudková žije v luxusní vile poblíž skal. Sídlo vybudovali z rozpadlého statku

Vtipy dne: Sára Saudková o svatební noci starého lorda a lady

Fotografka, spisovatelka a bývalá manažerka Jana Saudka měla od začátku jasnou představu, jak by její vysněný dům měl vypadat. S rodinou se usadila na okraji Prahy uprostřed rozmanité přírody. Jak to v jejím království vypadá?

Sára Saudková si s partnerem Samuelem Saudkem před téměř dvaceti lety zakoupila pozemek, na němž se nacházel starý polozbořený statek s chlévy. Postupem let toto místo proměnili v přepychovou, luxusní vilu.

Fotografka měla o svém vysněném domu jasnou představu. Vše konzultovala s architekty, kteří jí byli pomocnou rukou. „Chtěli jsme jednoduchý, moderní, vzdušný, prostorný, světlý dům s velkými okny,“ popsala Sára. Přetavit sny do reality, nebylo úplně snadné. Stavební práce byly ztížené tím, že se pozemek nachází v nerovném terénu na vysokém svahu.

Mohlo by vás zajímat: Bočanová dala nahlédnout do své domácnosti. Proměna bydlení dojala i její dceru Márinku

Na přeplácané prostory si nepotrpí

Polorozpadlý statek s přilehlými chlévy byl srovnán se zemí a na místě vznikla moderní novostavba, která se pro jejich rodinu stala tím ideálním domovem. Jak Saudková přiznala, občas to byla divočina, nicméně výsledek stojí za to a na své dílo může být právem pyšná. Interiér, který je laděn do světlých přírodních barev, je jedním velkým obytným prostorem. Moc nábytku v něm nenajdete, neboť Sára si na přeplácané prostory nepotrpí. V přízemí je vyčleněna místnost, která slouží jako fotoateliér. Francouzskými okny se dá projít na zahradu.

Zahrada připomínala džungli

Mezi oblíbená místa Sáry Saudkové patří zahrada, která je rozsáhlá a specifická. Vede do vysokého svahu, kde je skála, z níž je krásný výhled do širokého okolí. „Když jsme to tu kupovali, tak zahrada byla jedna velká, zpustlá džungle,“ zavzpomínala fotografka.

Že terén není rovný a je v něm značné převýšení, považuje za výhodu. Ráda má divokou zahradu, nesvázanou do záhonů. Plevel jí nevadí, vše nechává na přírodě. Sára je ve svém království s rodinou maximálně šťastná a spokojená. Za ideální považuje i samotnou polohu. „Tohle místo nám bylo asi souzené. Je to tu jako v pohádce, jedinečné místo, které nikde v hlavním městě nenajdete. Dům je skoro na venkově, a přitom jsme pořád v Praze,“ uvedla fotografka a spisovatelka, která má i smysl pro humor. V úvodním videu se můžete podívat, jak říká vtip o svatební noci.

Čtěte také: Pavlína Saudková o Janovi: Narodilo se mu pár dětí mimo náš vztah. Učím se s tím žít

Podívejte se, jak žije fotograf Jan Saudek se současnou partnerkou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.