Celebrity

2. prosince 2023 12:30

Karolína Oehmová

Matěj Stropnický ukázal zrekonstruovaný zámek i svou komnatu. Bydlí tu s nimi duchové

Matěj Stropnický po čase ukázal bydlení na zámku

Je všeobecně známo, že politik a herec Matěj Stropnický se svým přítelem Danielem Krejčíkem koupil zámek v Osečanech. Redakci webu Prima Ženy ukázal, jak se opravy tak obrovské nemovitosti posunuly dál, také nechal kameru nahlédnout do jejich ložnice, kam běžní návštěvníci nemohou.

Návštěvníky si vychovali tak, aby nic neočekávali a pak byli příjemně překvapeni. Herci a partneři Matěj Stropnický společně s Danielem Krejčíkem provádí zájemce po zámku, který si koupili za dvanáct milionů v Osečanech. Opravy tak velké nemovitosti, které už spolkly její kupní částku, jdou pomalu, ale vy se můžete v reportáži podívat, jak rekonstrukce pokročila a na co se můžete těšit už v březnu, kdy zámek opět přivítá první skupinku návštěvníků. „Zasvěcujeme je do toho, jak se na zámku dnes bydlí. Je to takový trošku jiný zámek, než je zvykem, je tu méně želvoviny a slonoviny,“ směje se Stropnický a provádí reportérku prvními místnostmi.

Pomoct můžete i vy, adoptujte si pokoj na zámku

„Postupně se to snažíme vybavovat zámeckým nábytkem,“ říká Stropnický a přiznává, že ceny takových starožitností jsou opravdu vysoké. Využívají proto služeb kamaráda, který pravidelně ty nejlepší kousky loví na aukcích. Vybavit ale zámek o 28 místnostech je každopádně běh na dlouhou trať. „Máme dotace od Středočeského kraje a Ministerstva kultury, ale je to malý poměr vůči tomu, co dáme sami dohromady. V létě pořádáme s Danem divadlo, letos jsme měli pětadvacet divadelních představení. K tomu prohlídky každou neděli od března do října.

Pak máme systém adopcí pokojů, kam si mohou lidé za měsíční finanční příspěvek jezdit jak na chatu,“ vyjmenovává zdroj příjmů na opravy Stropnický a nezapomene zmínit i mecenáše, kteří jsou také velkou podporou. Pokud byste chtěli sami přispět na rekonstrukci zámku, veškeré informace najdete na www.zamekbude.cz. Každá koruna se určitě bude hodit. Oprava jedné konkrétní místnosti je totiž vyšla téměř na 800 tisíc korun, plus kamna, která stála 600 tisíc.

Bydlí v jedné místnosti, ale znají zvuky všech pokojů

Kromě veřejného prostoru přístupného všem návštěvníkům, vzal Matěj reportérku i do místnosti, kterou obývá se svým přítelem a hercem Danielem Krejčíkem. V tak obrovské budově se překvapivě vůbec nebojí. „Já už tady všechny ty zvuky znám. Poznám, které dveře se třeba zavřely. Ze začátku to tak ale úplně nebylo, než jsem si na ty zvuky zvykl. Jinak je tady hrobové ticho.“ To ostatně vysvětluje i fakt, že tam údajně mají dva přátelské duchy, kteří jim fandí. Dalšími obyvateli zámku jsou oslík, tři ovečky, kočka a páv, kterého Matěj Stropnický dostal k čtyřicátým narozeninám.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.