Celebrity

13. srpna 2023 07:15

Tomáš Durčák

Svatbu ne, ale děti ano. Partner Matěje Stropnického popsal plány na rodinu

Zatímco Matěj Stropnický (39) se aktivně věnuje rekonstrukci svého zámku v Osečanech, jeho partner Daniel Krejčík (29) šíří povědomí o LGBT komunitě mimo jiné i na Prague Pride. Na letošním ročníku už dokonce nebyl jen jako účastník, ale přímo jako moderátor. Proč zatím s Matějem nad svatbou neuvažují, ale rádi by vychovávali vlastní dítě?

Život Matěje Stropnického se už velmi dlouho točí primárně okolo politiky, herectví a také práce na jeho zámku na Sedlčansku, kde s partnerem žijí. Daniel má rovněž rozjetou hereckou kariéru, ale kromě ní také píše a nyní připravuje již svou druhou knihu. Zaměřuje se v ní mimo jiné na svůj coming out, který byl dle jeho slov pro šestnáctiletého kluka na vesnici pořádně složitý.

„Já jsem šel ven, když mi bylo 16, a pro moje rodiče to bylo náročné, protože jsme žili v malé vesnici a vše se tam vědělo,“ popsal Krejčík pro eXtra.cz a dodal: „Byl jsem gay, a navíc ještě syn pohřebáků, takže jsem působil doslova jako mimozemšťan.“ I jeho konzervativní rodiče však časem synovu orientaci vstřebali a dnes si skvěle rozumí i s jeho partnerem. „Můj táta si s ním volá dokonce víc, než se mnou,“ pochlubil se skvělými rodinnými vztahy Daniel.

Jak se oběma partnerům žije na zámku v Osečanech, prozradili před dvěma lety v Show Jana Krause:

Matěje jako rodinu vnímají i přesto, že oba partneři zatím podle Krejčíka o svatbě ani alternativě v podobě registrovaného partnerství neuvažují, neboť mají jiné priority. „Matěj mi jednou řekl, že si mě vezme, až bude mít opravený zámek, což si myslím, že bude tak za šedesát let,“ neodpustil si trochu sarkasmu partner Stropnického.

V otázce společných dětí je však situace jiná. Nad těmi oba již přemýšlejí, ale zatím je omezují české zákony, které homosexuálním párům legálně neumožňuje mít dítě. Hned jak to možné bude, rádi by do své domácnosti potomka přivítali. „Já bych ale hlavně chtěl, aby děti vyrůstaly v prostředí, kde budou chtěné a milované, a jestli to budou na světě nějaké děti, tak ty naše,“ svěřil se Daniel.

Řeč přišla i na LGBT komunitu, o jejíž propagaci se Daniel aktivně snaží. A vadí mu třeba to, že se ve spojení s jejími členy neustále skloňuje termín tolerance. „Slovo tolerovat se špatně chápe. Nepřijde mi, že bychom já a můj partner měli být tolerovaní. Nežijeme tak, že bychom někoho štvali,“ vyjádřil Krejčík svůj názor.

A dodal přání, aby se tato komunita místo tolerance od širší společnosti dočkala raději většího respektu. „Nemusíte vše chápat, stačí to respektovat. Sexuální orientace neurčuje, jací jsme lidé. Když je někdo vůl, tak je vůl, a je jedno, jestli se mu líbí holky, nebo kluci,“ zakončil partner Stropnického.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.