Celebrity

1. prosince 2022 06:30

redakce Prima Ženy

Matěj Stropnický a Dan Krejčík uvažují o dítěti. Proč to zatím nejde?

Novinář Matěj Stropnický (39) a herec Daniel Krejčík (28) prověřili pevnost svého vztahu, když zakoupili zámek v Osečanech na Sedlčansku, který nyní rekonstruují. Do zámeckých komnat by se hodil dětský křik a smích, to si oba mladí muži uvědomují. Matěj Stropnický nyní popsal, že cesta k dítěti je v Česku ale stále složitá.

Když v roce 2018 Matěj Stropnický a jeho partner Daniel Krejčík zakoupili polorozpadlý zámek v Osečanech, tak jim jejich okolí predikovalo, že rekonstrukce bude procházka peklem a peripetie kolem oprav hodně prověří pevnost jejich vztahu.

Dnes mají nad hlavou střechu, topí si dřevem ze zámeckého parku a chystají rekonstrukci kuchyně. Vedou život, který je fyzicky i psychicky velmi náročný, ale přináší velké emoce. Na zámku měli ubytované také ukrajinské rodiny s malými dětmi, což zejména u Daniela vyvolalo touhu jednou na zámku přivítat i vlastní potomky. Matěj Stropnický zprvu nadšený nebyl, dnes by se ale dítěti nebránil. Oba dva partneři si ale uvědomují, že v Česku je rodičovství homosexuálních párů stále tabuizované.

Matěj Stropnický chce jít legální cestou

„U nás jsou zákony nastavené tak, že i kdyby se člověk rozkrájel, tak musí něco obejít. My bychom byli rádi, kdyby to bylo možné normálně a naprosto legálně, samozřejmě po nejrůznějším prověření, jestli nejsme pedofilové a o nějaké dítě se dokážeme postarat,“ uvedl Stropnický pro Super.cz, když s partnerem křtil jeho knihu Nadělení.

Matěj Stropnický a Daniel Krejčík prozradili, jak se žije na zámku (duben 2021):

Někteří členové LGBT, kteří chtějí dítě, využívají služeb náhradních matek. To je ale cesta, která je v Česku na hraně zákona. Matěj Stropnický by si přál, aby české zákony byly k homosexuálním párům vstřícnější a povolovaly adopci .

„Řekl bych, že by si to spousta těch dvojic zasloužila, protože se na to čeká už strašně dlouho a ve spoustě zemí to funguje. A většinou to fungování v těch zemích vyvrátilo, že jsou s tím nějaké velké problémy. Prostě na to u nás není vůle,“ dodal Stropnický s tím, že po dítěti více touží jeho přítel Dan, který vyrůstal jako jedináček.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.