Celebrity

18. září 2023 18:45

David Laštovka

Matěj Stropnický měl v životě i ženy. Jeho otec byl v šoku, že je gay

Show Jana Krause: Show Jana Krause (16) - Matěj Stropnický a Daniel Krejčík

Matěj Stropnický, syn herce a politika Martina Stropnického a Lucie Borovcové, dcery slavného textaře Zdeňka Borovce, slaví 40. narozeniny. Už šest let žije ve spokojeném vztahu s partnerem Danielem Krejčíkem, předtím ale randil i s dívkami. Jak jeho coming out přijala rodina?

Až do 19 let randil Matěj Stropnický se ženami, pak ovšem přišel na to, že se mu líbí muži. Ještě předtím, než učinil veřejný coming out, to oznámil doma. Zatímco jeho tehdejší „macecha“, herečka Veronika Žilková, která byla manželkou jeho tatínka Martina Stropnického, to přijala s velkým pochopením, u otce narazil. „Praha je malá a já věděla o dva roky dříve než Martin, že Matěj je homosexuál. Mlčela jsem. Když mu to pak Matěj řekl, byl z toho v šoku.“ popsala v knize Dělte dvěma herečka.

Matěj našel štěstí po boku herce Daniela Krejčíka, se kterým žije ve spokojeném vztahu už šestým rokem. Před několika lety si za 12 milionů pořídili zámek v Osečanech. Peníze na něj mu půjčila maminka. Stropnický s úsměvem říká, že zámek stál zhruba stejně jako čtyřpokojový byt v Praze.

Helena Vondráčková k nim jezdívala na chatu

Stropnický pochází ze slavného uměleckého rodu. Jeho dědečkem z máminy strany byl slavný český textař Zdeněk Borovec. „Děda byl skvělej. Trávili jsme spolu milion času. Na základní škole jsem miloval hrady a zámky a on mě každé léto bral na týden na ty, které byly od nás z chaty z Polabí nedostupné jednorázově. Já plánoval a dělal navigátora, on se smál a vyprávěl mi příběhy z vojny a o svém příbuzenstvu. To jsem měl rád. Také jsme spolu pracovali na zahradě, sekali trávu, natírali plot a tak. A naučil mě hrát karty, kroket, ping-pong a další hry. Naučil mě brát hry smrtelně vážně, to mi zůstalo dodnes. Mnohem víc se u toho pobavíte,“ prozradil Matěj Stropnický redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Vojtek, Polívka i Stropnický. Nejplodnější známí otcové. S kolika ženami mají děti?

Borovec psal texty pro špičku tuzemské pop-music. S mnohými se díky tomu spřátelil a často vídal. „Nejčastěji u nás na chatě bývala Helena Vondráčková, Karel Černoch nebo Jirka Korn, s tím jsem sekal trávu. Ale to jsem byl ještě menší. Největší přátelství ho, myslím, pojilo s Milanem Chladilem a Karlem Štědrým. Těch se týkalo nejvíc vyprávění. Z těch mladších s Danem Hůlkou,“ dodal Matěj.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.