Celebrity

19. června 2022 06:15

David Laštovka

Vojtek, Polívka i Stropnický. Nejplodnější známí otcové. S kolika ženami mají děti?

Máme tu Den otců. Svátek na počest všech tatínků, oslavující vztah otce k dítěti a roli otců ve společnosti. Některé hvězdy z Hollywoodu si během života dokázaly pořídit téměř celou „Klapzubovu jedenáctku“. Eddie Murphy má deset dětí, Mel Gebson o jedno méně. Čeští umělci jsou v tomto ohledu daleko skromnější. Někteří přesto vynikají. Tady jsou.

Bolek Polívka - 6 dětí

Herec a komik je otcem šesti dětí, tří dcer a tří synů. Nejstarším potomkem je dcera Kamila (46), kterou zplodil se svoji první ženou Stanislavou. S herečkou Evelynou Steimarovou se mu narodila dcera Anna (43), s francouzskou umělkyní Chantal Poullain pak přivedl na svět syna Vladimíra (32). Se svoji současnou láskou Marcelou, kterou si vzal za ženu v roce 2020 má syny Jana (17), Františka Antonína (14) a dceru Marianu (13). Bolek Polívka přiznává, že už by uvítal i vnouče. „Docela se těším, ocenil bych to, ale záleží na nich. Jestli těch dětí bude doma šest, sedm, nebo osm, to už je celkem jedno. A které z mých dětí se jako první postará o to, že budu dědečkem? Řekl bych, že Vladimír. Pokud ho nepředežene Jéňa,“ svěřil se s úsměvem herec pro pořad Showtime.

Jaroslav Hutka - 6 dětí

Písničkář má celkem šest dětí se třemi ženami. S první manželkou Zorkou syna Vavřince (52). Dcery Kláru (31) a Elišku (27) pak se třetí manželkou Kateřinou Česalovou. Se současnou partnerkou Magdalenou Hodkovicovou tři malé děti: šestiletou Teodoru, čtyřletého Richarda a dvouletou Eleonoru. „V mých šlépějích nejde žádný z těch starších potomků, ale šestiletá Theodorka, ta čtvrtá v pořadí. Vypadá, že by mohla mít výtvarné nadaní, ale u dětí to klame, takže ještě uvidíme,“ prozradil nám Jaroslav Hutka.

Josef Vojtek - 5 dětí

S první manželkou Jindřiškou má dospělého syna Josefa (35). Ve vztahu s herečkou Sabinou Laurinovou se mu narodila dcera Valentýna (20). S druhou manželkou, tanečnicí Libuší zplodil syna Matyáše (15). Se současnou manželkou Jovankou má dva syny, Adama (10) a Alberta (6). Zpěvák si podle svých slov nikdy nehrál na velkého tátu a s dětmi udržuje spíše kamarádský vztah. „Komunikace je opravdu na úrovni rovný s rovným. Vždycky jsem říkal: Nebojte se mi říct úplně všechno. Nejsem ten, kdo by děti škrtil, mlátil, řezal nebo něco podobného. To jsem nikdy v povaze neměl. Je jasný, že mě namíchnou, ale vždycky se to dá vyřešit jinak než fackováním,“ prozradil v rozhovoru pro IDNES.cz.

Petr Janda - 5 dětí

Hudebník a lídr skupiny Olympic má pět dětí, jedno už bohužel není na světě. Z prvního manželství s baletkou Janou se mu narodila dcera Marta (48) a syn Petr, který zemřel v pouhých 34 letech na rakovinu. Z druhého manželství s moderátorkou pořadu Showtime TV Prima Martinou Jandovou má dceru Elišku (29). Se současnou manželkou Alicí má dvě malé dcery, Anežku (12) a Rozárii (10). Přestože v květnu oslavil osmdesáté narozeniny, roli otce malých dcer si maximálně užívá. „Je to skvělý. Věnuji se jim, hrajeme si a strašně mi to s nimi baví. Musím říct, že si to otcovství teď užívám více než třeba s Martou a Petrem, těch jsem si bohužel užil málo. Byl jsem pořád na cestách. Když se narodila Eliška, tak se krátce na to ode mě odstěhovala tehdejší manželka a zůstal jsem sám. Eliška byla malinká, takže ta výchova na dálku nebyla taková. Na všechny své děti jsem ale neskutečně pyšný. Mám z nich ohromnou radost,“ prozradil webu Prima Ženy Petr Janda.

Martin Stropnický - 5 dětí

S první manželkou, textařkou a scénáristkou Lucií Stropnickou, jejímž otcem byl známý textař Zdeněk Borovec, má tři děti: Matěje (38), Annu (33) a Františku (27). S druhou ženou, herečkou Veronikou Žilková se jim narodily dvě děti, v roce 2005 dcera Kordula a o dva roky později syn Melichar. Ten bohužel přišel na svět s vrozenou vadou - braniční kýlou a po osmi měsících zemřel. Otec Martina Stropnického byl československý diplomat. Spoustu otázek nestačili probrat. „Mě měl na tehdejší dobu docela pozdě, jako šestatřicetiletý. A zemřel relativně mladý, bylo mu šedesát let... Takže jsem si s ním nestačil o některých věcech promluvit,“ prozradil Martin Stropnický v rozhovoru pro Divadelní noviny.

David Prachař – 5 dětí

Z manželství s herečkou Danou Batulkovou, kterou opustil kvůli Lindě Rybové, má syna Jakuba (38) a dceru Marianu (28). S Rybovou se mu narodily tři děti: Rozárie (18), Josefína (17) a František (14). „Že budu mít jednou pět dětí, to jsem si neuměl nikdy představit. Mám ale na pět dětí dvě ženy. Myslím si, že děti drží člověka v kondici. Nedávno jsem četl článek o syndromu prázdného hnízda. Naše Rozárka nám ale řekla, že s námi zůstane navždy. Nejmladší František hraje fotbal. Pořád se nám někde válí zpocené kopačky a dresy. Je mu jedno, když se něco nepovede ve škole, ale když ho nepochválí trenér, je mimo. Můj táta (herec Ilja Prachař - pozn. red) byl předseda přátel Slavie a mého syna Jakuba zapsal jako člena, když mu byly dva měsíce,“ promluvil o svých dětech herec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.