Společnost

31. srpna 2023 19:39

Marie Makovská

Kazma se vyjádřil k útoku na trezor s milionem dolarů. Nestojí to za to, varoval

Kazma o útoku na trezor

Trezor na pražském Výstavišti, který souvisí s filmovým trhákem Kamila Bartoška alias Kazmy a je v něm uložen milion dolarů, musel odolávat útoku ocelovou tyčí. Cizince, jenž se pokusil zařízení rozbít, zadržela ochranka a předala ho policii. Jak se k incidentu vyjádřil Kazma?

Stručný návod, jak soutěžit o milion dolarů

  1. Při vyzvednutí vstupenky v kině dostanete soutěžní kartu.
  2. Ve filmu najdete indicie – nenápadné záběry na speciální znaky, které budete potřebovat k vyluštění šifry.
  3. Šifra je vyobrazena na betonovém monumentu umístěném na louce u Lysé nad Labem. Můžete tam jet nebo se na ně podívat tady, kde najdete také přesnou polohu kvádrů i trezoru na mapě.
  4. Cílem je vyluštit desetimístný kód, který budete potřebovat k otevření trezoru.
  5. Trezor se nachází na Výstavišti v Praze a hlídá ho ozbrojená ochranka. Jakmile načtete kartu, spustí se časový limit pro zadání kódu.
  6. Pokud kód nemáte, můžete zmáčknout tlačítko ESC a karta vám tak nepropadne, budete ji moci využít znovu s kódem.
  7. Jakmile ale kód jednou zadáte a bude nesprávný, karta bude nadále nefunkční.

Trezor s milionem dolarů, tedy v přepočtu zhruba dvaadvaceti miliony korun, je součástí velké hry. Tu už dobře zná každý, kdo zavítal na Kazmův film ONEMANSHOW: The Movie do kina. A protože výhra je lákavá, musel už trezor kromě zadávání tisíců kódů odolávat i fyzickému útoku.

Jak prozradila Policie ČR a security služba pro CNN Prima NEWS, ve čtvrtek 31. srpna brzy ráno, konkrétně po šesté hodině, se ho pokusil vyloupit třiadvacetiletý muž ze Slovenska. Použil k tomu kovovou tyč. Zpacifikovala ho ochranka a muž skončil v rukou policistů.

K terminálu přišel nenápadně s kartičkou, která slouží k jeho otevření, pokud ovšem zadáte správný desetimístný kód. V momentě, kdy ke čtečce přikládal kartu, vytáhl zničehonic z bundy ocelovou trubku a udeřil s ní do terminálu. K jeho překvapení se trezor neotevřel, zato měl možnost si vyzkoušet, jaké je si před milion dolarů lehnout na zem.

Podle ochranky vůbec nekladl odpor a asi s tím počítal, protože spolupracoval. U výslechu muž uvedl, že si myslel, že rozluštil tajenku. Domníval se, že jediná cesta vedoucí k otevření trezoru je za použití násilí.

Přečtěte si také: Kazmova hra pomalu končí. Využijte poslední šanci vyhrát milion dolarů

„Ten člověk nepochopil mechaniku té hry v kině. Asi si z toho nedonesl ty podstatné informace, jak peníze vyhrát. Asi si myslel, že když se k výhře dostane díky tomu – jak říkáme my filmaři – že to uj*be ocelovou trubkou, tak se k tomu dostane. Ne, nedostal...“ okomentoval incident pro CNN Prima NEWS Kazma. Humorně tak odkázal na jednu z filmových scén.

Trezor má prý celou řadu zabezpečovacích prvků. Kazma proto nabádá, aby se o něco podobného už nikdo nepokoušel. Zároveň všechny vybídl, aby ostatním nekazili hru.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.