Společnost

31. srpna 2023 19:39

Marie Makovská

Kazma se vyjádřil k útoku na trezor s milionem dolarů. Nestojí to za to, varoval

Kazma o útoku na trezor

Trezor na pražském Výstavišti, který souvisí s filmovým trhákem Kamila Bartoška alias Kazmy a je v něm uložen milion dolarů, musel odolávat útoku ocelovou tyčí. Cizince, jenž se pokusil zařízení rozbít, zadržela ochranka a předala ho policii. Jak se k incidentu vyjádřil Kazma?

Stručný návod, jak soutěžit o milion dolarů

  1. Při vyzvednutí vstupenky v kině dostanete soutěžní kartu.
  2. Ve filmu najdete indicie – nenápadné záběry na speciální znaky, které budete potřebovat k vyluštění šifry.
  3. Šifra je vyobrazena na betonovém monumentu umístěném na louce u Lysé nad Labem. Můžete tam jet nebo se na ně podívat tady, kde najdete také přesnou polohu kvádrů i trezoru na mapě.
  4. Cílem je vyluštit desetimístný kód, který budete potřebovat k otevření trezoru.
  5. Trezor se nachází na Výstavišti v Praze a hlídá ho ozbrojená ochranka. Jakmile načtete kartu, spustí se časový limit pro zadání kódu.
  6. Pokud kód nemáte, můžete zmáčknout tlačítko ESC a karta vám tak nepropadne, budete ji moci využít znovu s kódem.
  7. Jakmile ale kód jednou zadáte a bude nesprávný, karta bude nadále nefunkční.

Trezor s milionem dolarů, tedy v přepočtu zhruba dvaadvaceti miliony korun, je součástí velké hry. Tu už dobře zná každý, kdo zavítal na Kazmův film ONEMANSHOW: The Movie do kina. A protože výhra je lákavá, musel už trezor kromě zadávání tisíců kódů odolávat i fyzickému útoku.

Jak prozradila Policie ČR a security služba pro CNN Prima NEWS, ve čtvrtek 31. srpna brzy ráno, konkrétně po šesté hodině, se ho pokusil vyloupit třiadvacetiletý muž ze Slovenska. Použil k tomu kovovou tyč. Zpacifikovala ho ochranka a muž skončil v rukou policistů.

K terminálu přišel nenápadně s kartičkou, která slouží k jeho otevření, pokud ovšem zadáte správný desetimístný kód. V momentě, kdy ke čtečce přikládal kartu, vytáhl zničehonic z bundy ocelovou trubku a udeřil s ní do terminálu. K jeho překvapení se trezor neotevřel, zato měl možnost si vyzkoušet, jaké je si před milion dolarů lehnout na zem.

Podle ochranky vůbec nekladl odpor a asi s tím počítal, protože spolupracoval. U výslechu muž uvedl, že si myslel, že rozluštil tajenku. Domníval se, že jediná cesta vedoucí k otevření trezoru je za použití násilí.

Přečtěte si také: Kazmova hra pomalu končí. Využijte poslední šanci vyhrát milion dolarů

„Ten člověk nepochopil mechaniku té hry v kině. Asi si z toho nedonesl ty podstatné informace, jak peníze vyhrát. Asi si myslel, že když se k výhře dostane díky tomu – jak říkáme my filmaři – že to uj*be ocelovou trubkou, tak se k tomu dostane. Ne, nedostal...“ okomentoval incident pro CNN Prima NEWS Kazma. Humorně tak odkázal na jednu z filmových scén.

Trezor má prý celou řadu zabezpečovacích prvků. Kazma proto nabádá, aby se o něco podobného už nikdo nepokoušel. Zároveň všechny vybídl, aby ostatním nekazili hru.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 5. 2024

Jste vstřícní, Berani, ale ve vztazích si často pletete pomáhání s výchovou. Máte tendenci se hodně obětovat. Dnes se možná naučíte říkat ne, když budete mít pocit, že váš partner překročil hranice toho, co mu můžete dát. Pokud to uděláte, možná znovu objevíte něco podstatného, co jste možná cestou ztratili – své ego.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.