Společnost

22. srpna 2023 19:30

Marie Makovská

Kazmovo davové šílenství: Muž si koupil 130 lístků, k trezoru míří lidé až z Moravy

Jak to vypadá u Kazmova trezoru

Film ONEMANSHOW: The Movie, jak sám Kamil Bartošek alias Kazma sliboval, byl pouhým začátkem. Přesah snímku do reality znamená, že se kdokoliv může pokusit vyluštit šifru, odemknout trezor a získat milion dolarů, v přepočtu 22 milionů korun. A právě tato skutečnost spustila davové šílenství.

Kdo dorazil do kina na Kazmův film a pozorně se díval, mohl si všimnout nenápadných záběrů na specifické symboly. Ty jsou prvním krokem k vyluštění šifry a desetimístného kódu ke kartě, kterou obdržel každý divák. Druhým krokem je dorazit do Prahy a pomocí karty a kódu odemknout trezor s milionem dolarů. Lidé z celého Česka tak luští jako diví, u trezoru se stojí fronty a kartičky se prodávají i na internetu. Od trezoru i z louky u Lysé nad Labem běží online přenos.

Jedna karta nepotřebuje kód

Čím více karet máte, tím větší je šance na výhru. V oběhu je totiž jedna notářem ověřená karta, jež žádný kód nepotřebuje. Nikdo ovšem neví, která to je. Během prvních čtyř dnů film ONEMANSHOW: The Movie vidělo rekordních 290 tisíc lidí. Dá se předpokládat, že jedním z důvodů byla právě hra o peníze a indicie k otevření trezoru, které můžete vidět jen ve filmu.

Muž si koupil 130 lístků na film

To také vedlo jednoho z diváků k tomu, aby si koupil 130 lístků do kina. Muž chtěl mít sám pro sebe rovnou celý sál, aby díky tomu dostal co nejvíce kartiček a zvýšil svou šanci na výhru. Za svůj počin utratil přes 25 tisíc korun. Trezor se mu přesto otevřít nepodařilo, výherní karta mezi jeho 130 kousky nebyla.

Lidé obchodují s kartami i nápovědami

Bylo jen otázkou času, než si někteří lidé všimnou, že by si mohli na soutěži tzv. namastit kapsu. Influenceři na sociálních sítích těží ze sledovanosti videí s touto tematikou, někteří lidé důvěřivým prodávají různé nápovědy i jednotlivá čísla z desetimístného kódu.

Stručný návod, jak soutěžit o milion dolarů

  1. Při vyzvednutí vstupenky v kině dostanete soutěžní kartu.
  2. Ve filmu najdete indicie – nenápadné záběry na speciální znaky, které budete potřebovat k vyluštění šifry.
  3. Šifra je vyobrazena na betonovém monumentu umístěném na louce u Lysé nad Labem. Můžete tam jet nebo se na ně podívat tady, kde najdete také přesnou polohu kvádrů i trezoru na mapě.
  4. Cílem je vyluštit desetimístný kód, který budete potřebovat k otevření trezoru.
  5. Trezor se nachází na Výstavišti v Praze a hlídá ho ozbrojená ochranka. Jakmile načtete kartu, spustí se časový limit pro zadání kódu.
  6. Pokud kód nemáte, můžete zmáčknout tlačítko ESC a karta vám tak nepropadne, budete ji moci využít znovu s kódem.
  7. Jakmile ale kód jednou zadáte a bude nesprávný, karta bude nadále nefunkční.

Černé karty se žlutým trojúhelníkem se objevují v inzerátech na internetu, někdo nabízí kartu za 1 000 Kč, jiný za 500 Kč. Je jasné, že zde neexistuje žádná regulace a záleží jen na tom, kolik je kdo schopný za kartičku zaplatit. V kině ovšem každý dostane kartu ke svému lístku, stojí ho tedy právě tolik jako vstupné. Navíc kartičky z internetu klidně už mohou být použité a neplatné, není jiná možnost, jak to ověřit, než dorazit k trezoru na Výstaviště Praha a vyzkoušet štěstí.

Soutěžící přijíždějí až z Moravy

K místu, kde stojí trezor, proudí lidé z celého Česka. Zkouší štěstí s kartou bez kódu nebo zadávají kombinaci čísel, kterou odhalili luštěním šifry. Ta má ovšem jen jeden správný postup k vyřešení a zdá se, že to je tvrdý oříšek. Mezi lidmi, které jsme na Výstavišti potkali a oslovili, byl i mladý muž, který byl přesvědčen o tom, že je jeho kód správný. Bohužel trezor neotevřel. Na celý postup při snímání karty a atmosféru, která u trezoru panuje, se můžete podívat ve videu v úvodu článku.

Ochranka má dvanáctihodinové směny

Letní dny na rozpáleném betonu u trezoru na Výstavišti, kde není žádný stín, tráví členové security. Jsou ozbrojení, a přestože po internetu kolují informace, že zbraně nemohou být pravé, členové ochranky se k nim nechtějí vyjadřovat. Sejf hlídají v dvanáctihodinových směnách navlečeni v černém od hlavy až k patě a pouze jednou za hodinu a půl si při pauze trochu oddechnou, vyvětrají se, napijou a nají. Soutěžící se s nimi rádi fotí a ptají se jich na záludné otázky, sekuriťáci mají ovšem přísné podmínky na to, o čem smí s lidmi mluvit, a nic z nich nedostanete.

Dokud ale nebude trezor otevřen a na sloupu nad betonovými kvádry se znaky poběží čas, hra běží a soutěžící pravděpodobně přijdou ještě s nejedním kuriozním nápadem, jak se k výhře dostat.

Sdílejte článek
Štítky film soutěž Kazma Kazmitch Česko trezor Výstaviště Praha ONEMANSHOW: The Movie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.