Společnost

31. srpna 2023 09:15

Marie Makovská

Kazmův trezor odolával zadaným kódům a teď přišel útok. Mladík se ho pokusil rozbít

Jak to vypadá u Kazmova trezoru

První film známého baviče a producenta Kamila Bartoška alias Kazmy nepochybně vyvolal reakci, která by se dala nazvat davovým šílenstvím. Součástí filmu je tajemná šifra a možnost vyhrát 1 milion dolarů, v přepočtu asi 22 milionů korun. Ty jsou navíc „ukryty“ velmi lákavě, v proskleném trezoru na pražském Výstavišti, kde je může vidět každý. Chtěl mladík, který na trezor zaútočil kovovou tyčí, získat výhru pro sebe?

Stručný návod, jak soutěžit o milion dolarů

  1. Při vyzvednutí vstupenky v kině dostanete soutěžní kartu.
  2. Ve filmu najdete indicie – nenápadné záběry na speciální znaky, které budete potřebovat k vyluštění šifry.
  3. Šifra je vyobrazena na betonovém monumentu umístěném na louce u Lysé nad Labem. Můžete tam jet nebo se na ně podívat tady, kde najdete také přesnou polohu kvádrů i trezoru na mapě.
  4. Cílem je vyluštit desetimístný kód, který budete potřebovat k otevření trezoru.
  5. Trezor se nachází na Výstavišti v Praze a hlídá ho ozbrojená ochranka. Jakmile načtete kartu, spustí se časový limit pro zadání kódu.
  6. Pokud kód nemáte, můžete zmáčknout tlačítko ESC a karta vám tak nepropadne, budete ji moci využít znovu s kódem.
  7. Jakmile ale kód jednou zadáte a bude nesprávný, karta bude nadále nefunkční.

ONEMANSHOW: The Movie, první filmový počin Kazmy, hned v prvních dnech promítání bořil rekordy českých kin. Kromě samotného zážitku v sálu navazuje hrou, do které se může zapojit kdokoli, kdo na film do kina dorazil. Součástí zakoupené vstupenky je totiž i hrací karta. Úkolem hry je vyluštit šifru, získat desetimístný kód a ten pak zadat po přiložení karty ke čtečce trezoru. Výhrou je 1 milion dolarů. Před pár dny se na monumentu s šifrou spustil odpočet a je jasné, že časový limit na otevření trezoru se rychle krátí.

Přečtěte si také: Romantik Kazma se vyjádřil ke vzkazu pro Kalousovou. Někdo napíše dopis, on natočil film

Původně celkem nevinná hra, kterou si nezávazně užívá i spousta rodin s dětmi, které baví luštit šifru z 90 betonových kvádrů umístěných na louce u Lysé nad Labem, však možná až příliš vygradovala. Jak uvedl pro CNN Prima NEWS tiskový mluvčí Policie ČR Richard Hrdina, ve čtvrtek 31. srpna brzy ráno se mladý muž pokusil trezor rozbít. Několikrát udeřil kovovou trubkou do čtecího zařízení na karty, čímž jej poškodil. Výtržníka na místě zadržela security služba, která trezor hlídá. Následně byl předán policii.

Je otázkou, zda chtěl mladík získat pohádkový obnos peněz nebo mu šlo pouze o poškození zařízení. Kazma, známý dlouhodobě jako bavič a mystifikátor, leží v žaludku mnoha lidem, kteří jeho kontroverzní tvorbu a oblíbenost u veřejnosti odsuzují. Sám Kamil Bartošek si ale po celou dobu své tvorby stojí za tím, že dělá obsah pro lidi a ne ledajaký. Několikrát ukázal, že mají jeho výtvory i charitativní a svým způsobem také edukativní přesah. Díky tomu má obrovskou základnu fanoušků, kteří v internetových diskusích jeho nový počin někdy označují dokonce jako „nejlepší film, který kdy viděli.“

Sdílejte článek
Štítky film Kazma Kazmitch výhra výtržnictví trezor Výstaviště Praha ONEMANSHOW: The Movie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.