Astročlánky

31. srpna 2024 06:30

Sára Částečková

Kořenová čakra: Zablokujete ji nespokojeností a neustálou kritikou

Vyvážená kořenová čakra poskytuje jistotu a stabilitu, zatímco její blokace může vést k pocitům strachu a nejistoty. Zjistěte, jak ji probudit a proč je důležité věnovat pozornost tomuto základnímu energetickému centru pro vaše zdraví i psychickou pohodu.

Kořenová čakra - klíč k bezpečí a stabilitě

První čakra je první ze sedmi hlavních energetických center v těle. Je spojená s naší základní potřebou přežití, pocitem bezpečí a stabilitou. Nachází se v oblasti dolní části páteře a je symbolizovaná červenou barvou, která představuje sílu a vitalitu.

Pokud máte první čakru v harmonii, kráčíte životem s hlavou vztyčenou bez jakéhokoli strachu o existenci. Hravě zvládáte překážky, protože jste si vědomi, že jsou součástí života a berete vše jako výzvu stát se lepší bytostí. Optimista vyhrává vždy a všude.

Být optimistou znamená, že život nerozlišujete na dobro a zlo. Jste spokojení, vyrovnaní a přijímáte osud, i když vám není do smíchu. Spokojenost je klíčem k úspěchu a nikdy nemůže způsobit blokaci první čakry. Buďte spokojení a řekněte životu ano. Když jste spokojení, dostanete od života mnohem víc než pesimista, který neustále reptá a stěžuje si. Nespokojenost vás odděluje od zdroje a život si tímto postojem velmi komplikujete. Pesimista rozděluje lidi a situace na dobré a špatné. Optimista bere život tak, jak přichází, bez posuzování a odsuzování, ať již lidí, nebo situací.

Čtěte také: Velký horoskop na září: Štíři si užijí spoustu lásky, Lvi mohou v práci povýšit

Pokud jste však v nerovnováze, pak si čakru zablokujete. Zdravotní potíže způsobené dlouhodobou blokací první čakry: různé nemoci, bolesti, úrazy nohou, potíže v malé pánvi a konečníku.

Změňte přístup k sobě i životu a prožijete zázraky

Odblokovat první čakru je velmi snadné. Stačí, když pochopíte, že dualita neexistuje, v každé situaci zachováte optimismus, budete spokojení a celý osud přijmete bez výjimky a rozdělování, jestli je dobrý či špatný. Žijte přítomností tady a teď. Minulost již byla, ta se změnit nedá, a budoucnost teprve tvoříte. Rozhodněte se žít radostný život v optimismu a neodmítejte životní výzvy, které jsou součástí života. Pobývejte v přírodě, poslouchejte hudbu, tancujte, zpívejte a dělejte věci, které vám přináší radost. Příroda je mocná čarodějka a dokáže vyléčit bolavou duši i srdce. Pozorujte ptáky, počkejte si na východ a západ slunce. Vnímejte sílu luny a hvězd. Rozjímejte, mějte se rádi a buďte si jistí, že se vaše čakra opět probudí jako lotosový květ.

Mohlo by vás zajímat: Znamení, která šíří pozitivitu: S Beranem a Střelcem se budete cítit dobře

Jak vypadá život, když je čakra zablokovaná?

Většinou jsou lidé velmi slabí, unavení a žijí v neustálém strachu o svou existenci. Bojí se, že nebudou mít dostatek financí, odpovídající práci nebo bydlení. Zuby nehty se drží starých vzorců a nejsou ochotni ani o krok ustoupit ze svých požadavků. Strach ze ztráty je natolik silný, že je zcela paralyzuje. Neustálá touha a představa žít snadný život bez většího úsilí je stojí velkou námahu, a přesto nejsou ochotní se ničeho vzdát. Představte si strom, který má kořeny pevně v zemi a zdravá koruna míří k nebesům. Pokud jsou kořeny slabé, nemocné, strom umírá a uschne. Tak je to také v životě.

Odblokujte svou první čakru a žijte přítomností

Je mnoho technik, které nabízí různí léčitelé. Věřte, že jedinou cestou k odblokování čakry je trénink a změna prožívání situací. Vždy lze zareagovat klidně a láskyplně. Nikdy se nechtějte učit tím, že vám někdo otevře čakru a odejme vaše břímě. Je to pouze dočasné a za čas vás problém dostihne ještě ve větší míře. Poctivý trénink a umenšování odporů vám do cesty přinese mnoho krásných zázraků, které můžeme nazývat synchronicitou. Učení nelze obejít ani urychlit, všechno má svůj čas. Nezapomínejte, jste dokonalé bytosti. Pokud se rozhodnete změnit život, Vesmír vás povede krůček po krůčku k uzdravení a vítězství. Nespěchejte, radujte se ze života a přijímejte s láskou to, co jste si sami ve svém osudu zvolili.

Zdroj: Vnitřní energie 7 čaker s mapami energetických meridiánů - Ulrike Raiser, Čakry - Kompletní průvodce - Ambika Wauters

Výklad karet na tento měsíc:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 9. 2024

Ve vzduchu je cítit napětí, Berani, ale vy s tím můžete udělat jen málo. Drsná atmosféra je v ostrém kontrastu s lehkovážností, kterou jste pociťovali v posledních dnech. Zdá se, že jste obdrželi dobrou zprávu. Možná jste byli konečně oceněni za svou tvrdou práci? Nechlubte se svými úspěchy. Situaci by to jen zhoršilo. Buďte trpěliví. Vyhněte se konfrontaci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.